Творчий вечір Оксани Яблонської "А Море Штормить. Наголос На Осінь" на Медвіні

4 листопада 2018, 10:20

Море - наша колиска, воно у віршах та піснях, емоціях і мріях. Часом воно грізне, часом добре. Зараз море штормить, бо його в нас забрали. Наше життя штормить, наче море, то від любові, то від гніву, і ми віршуємо його революцією, боротьбою за Україну і за себе, бо ми і є Україна.

Саме з такою метою - виконання творів про любов, море, шторм революцій, війни та про перемогу - відбувся творчий вечір авторської поезії  та музики в рамках Книжкового Медвіну. 

Твори виконували поети Володимир Осипенко (Київ), Ірина Басенко (Київ), Оксана Яблонська (Київ), Олександр Сушко (Київ), Серго Сокольник (Київ), Юлія Бережко-Камінська (Ірпінь), Юрій Рудницький (Київ), Ярослав Чорногуз (Київ) та співаки Сашко Суркіс (Київ).

Цьогоріч Осінь вдалася на славу, тож оксамитовий сезон зустрічі із Морем ми вирішили продовжити до Медвіну, де 4 листопада 2018 року пройшла поетична зустріч "А море штормить. Наголос на Осінь". Назву зустрічі придумав Віктор Нестерук і хоч і не співав нині, та був поруч, надихаючи авторів. Найближчою ж до моря була співачка, поетеса і бібліотекарка Валентина Заха-Бура (Київ), бо її Капітан привіз найсвіжіші морські спогади) А розпочав нашу зустріч поетичний ботанік Євген Єльпітіфоров (Ірпінь), який пише під псевдо Кот Єльпітіфор, адже на гарний початок першим завжди запускали Кота ;) Продовжили морську тематику гості з Полтави - поетка Світлана-Майя Залізняк та з Харкова - Лариса Вировець з київською письменницею Олена О'Лір, яка дебютувала нині на севамівських зустрічах. Узагалі дебютів ми мали нині вдосталь - це були і заплановані у програмі поетка Ірина Басенко (Київ) та бард Холодний Яр (Сашко Суркіс) (Київ) і незаплановані київські поети-аматори Микола Годунок, Володимир Жеребко і Михайло Мотузний. Чудово справилися з морською тематикою усі учасники - київські поети Олександр Сушко, який своїми гуморесками заманив половину Медвіну до когорти наших слухачів, Тетяна Левицька, яка тривалий час оминала сценічні виступи, але надіюся, що наші зустрічі будуть частішими, Серго Сокольник ввів римських богинь у нашу тематику, Оксана Яблонська традиційно прочитала любовну лірику, бо ж Осінь - пора Кохання, і революційну, бо Листопад - Час Революцій, Володимир Осипенко майстерно прочитав філософські твори про Любов і Революцію. Нині було багато знайомств і я думаю, що ми ще не раз зустрінемося не лише біля Моря, яке вирує у Пристрасті, вивертає на берег каміння для Революції та діаманти для Любові, виносить піну, для гуморесок та сатири, і гріє наші серця упевненістю у Перемозі. До нових зустрічей. 
Подія у фейсбуку

фото на згадку

  
                 Оксана Яблонська                                             Тетяна Левицька

  

                 Сашко Суркіс                                                           Ірина Басенко

 

Оксана Яблонська

 


Лариса Вировець (Харків)
Олена О'Лір (Київ)
Олександр Сушко
Євген Єльпітіфоров
Серго Сокольник
Світлана-Майя Залізняк
Микола Годунок
Михайло Мотузний
Володимир Жеребко
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook