Міжнародна школа практичного No-till

26 листопада 2019 року

 Нові технології і системи землеробства сьогодні розглядаються виробничниками як шлях прискореного і успішного розвитку аграрної галузі нашої країни. Одним з таких напрямків є система No-till. Технології вирощування культур за даної системи землеробства принципово відрізняються від традиційних технологій, які базуються на інтенсивному обробітку ґрунту. Кафедра землеробства та гербології НУБіп України має багаторічні дослідження в області No-till. Результатами цих досліджень цікавляться виробничники, що перейшли на дану технологію і вчені кафедри, тісно контактуючи з ними, завжди діляться своїми здобутками.

20-21 листопада відбулась черговий семінар в Міжнародній практичній школі No-till, організованій ООО «Агро-Союз Проекти». На ньому були присутні фермери в основному зі східного регіону України (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, та Харківська області) та інших областей України.  Тематика семінару була присвячена виключно проблематиці контролю біологічних факторів ризику (бур’янів, шкідників та хвороб) при вирощуванні культур за технологією No-till. До участі в семінарі були запрошені науковці, які займаються даною проблематикою.
 
Особливу зацікавленість учасників семінару викликала інформація про результати тривалих досліджень кафедри землеробства та гербології по вирішенню проблеми забур’яненості посівів за системи землеробства No-till.
 
 
Микола Косолап, доцент кафедри землеробства та гербології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook