Видатна постать степового лісорозведення

15 листопада 2019 року

Науково-педагогічні працівники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій 15 листопада 2019 р. прийняли активну участь у всеукраїнській науковій конференції та урочистостях з нагоди 200-річчя від дня народження основоположника степового лісорозведення, уродженця м. Овруч Віктора Єгоровича фон Граффа.
У рідному місті ювіляра у день його народження зібралися лісівники зі всіх куточків України – від Великоанадольського лісового коледжу імені Віктора Єгоровича фон Граффа Донецької області до Шацького лісового коледжу Волинської області. Меморіальна дошка видатного діяча вітчизняного лісівництва прикрасила найстаріший будинок у центрі міста. Тепер там функціонує середня школа, в одній з аудиторій якої відкрито кімнату-музей лісівництва ім. В.Є. фон Граффа.

Теплі слова на адресу Ювіляра на мітингу виголосили міський голова Коруд І.Я., депутат Житомирської обласної ради, директор ДП «Словечанське лісове господарство» Павлушенко О.Д., директор Малинського лісотехнічного коледжу Іванюк І.Д.
На відкритті меморіальної дошки В.Є. фон Граффу доцент Малюга В.М. продекламував аматорський зворушливий вірш про життя та діяльність Віктора Єгоровича – полковника корпусу лісничих, організатора першого степового зразкового лісництва зі школою сільських лісівників.

Завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій професор Маурер В.М. відзначив актуальність вшанування пам’яті видатного лісівника не тільки для працівників галузі, а й для виховання молодого покоління лісівників, відзначивши цей захід як свято духовності. Для музею лісівників Віктор Мельхіорович вручив реставрований древній пам’ятний знак «Лісова варта». Тепер він прикрасить славну сторінку становлення лісівництва, збереження, відтворення і примноження лісових багатств країни.

У програмі заходу, організатором якого був Малинський лісотехнічний коледж, пройшла науково-практична конференція «Лісовирощуваня: історична та інноваційна діяльність у галузі лісового господарства». Презентацію доповіді «Ідеї В.Є фон Граффа в сучасному агролісівництві» здійснив автор цього повідомлення. Учасників конференції привітав земляк славного лісівника, заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства доцент Свинчук В.А.

Всі виступаючі на конференції, адміністрація міста, студенти, учні висловили щиру вдячність учасникам зібрання, керівництву Малинського лісотехнічного коледжу про цю незабутню подію і заклали дубову алею у центральному парку пам’ятці садово-паркового мистецтва ім. В.Є. фон Граффа.

Василь Юхновський, професор кафедри


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook