Blum: якість, яка надихає!

2 жовтня 2019 року
м. Брегенц, Австрія

 
  В останній тиждень вересня австрійська компанія Blum приймала в гостях освітян з України, а саме викладачів Національного лісотехнічного університету, Чернігівського національного технологічного університету, Національного університету біоресурсів та природокористування та представників Европейської школи дизайну, які забезпечують викладання дисциплін пов'язаних з мебелевими технологіями. Від нашого університету участь у заході взяли завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Олена Пінчевська, доцент Андрій Спірочкін та старший викладач Ольга Баранова.

    Julius Blum GmbH – провідний виробник фурнітури для меблів. Blum - повністю сімейне підприємство, засноване в 1952 році ковалем Юліусом Блюмом. Його першим виробом були спеціальні шипи для підков, які запобігали ковзанню коня. Перша фурнітура для меблів - петля ANUBA, була вже створена в 1958 році. А в 1964 було запущено виробництво перших прихованих петель.

   Зараз компанія налічує більш ніж 7000 робітників та вісім заводів території Австрії, по одному в США та Бразилії, і логістичний центр у Польщі.

  Українські освітяни відвідали 3 заводи та ознайомилися з технологічними особливостями виготовлення основних продуктів компанії: петлі, систем висування та піднімальних механізмів.

   Родзинкою заходу стала презентація власного учбового центру робітничих спеціальностей, який працює з 1970 року і навчає за 9-ма спеціальностями. Чотирирічна програма навчання - це поєднання теоретичної частини в класі та практичного навчання на виробництві. Наразі в компанії 100 викладачів забезпечують навчання 360-ти учням.

  Щиро дякуємо представникам австрійської Julius Blum GmbH Raffael Gurschler та Andrej Igoschev за гостинність, та представникам Blum Ukraine Лідії Рибченко та Любомиру Лемаку за виділений на нас час та можливість відвідування виробничих потужностей компанії!


 Доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини
Юрій Лакида

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook