Профорієнтаційна робота на Чорнобаївщині

14 листопада 2019 року

    Згідно з планом робочої групи щодо організації профорієнтаційної роботи на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України у жовтні 2019 р. доцент кафедри технологій виробництва молока та м'яса Маценко М.І. провів зустрічі із учнями 10-х та 11-х класів семи шкіл Чорнобаївського району Черкаської області. Враховуючи досвід проведення профорієнтаційної робота за останні роки та рекомендації робочої групи факультету зустрічі із учнями вирішили проводити у школах центральних областей України, тому що в них найбільше наших потенційних абітурієнтів.

 

  Профорієнтаційну роботу проводимо в школах тих населених пунктів де знаходяться профільні виробництва з тваринництва. Так, зокрема, у таких населених пунктах Чорнобаївського району, як села Мельники, Крутьки, Іркліїв та смт. Чорнобаїв розміщується відома агрофірма «Агроко», яка має потужну галузь тваринництва. За показниками добового надою на корову (33-35 кг) господарство стабільно займає одне із перших місць в Україні. Велика заслуга в цьому  доцента кафедри технологій виробництва молока та м'яса Бондаренка Г.П., який проводить наукові консультації в цьому господарстві, а головним технологом у тваринництві працює випускник факультету тваринництва та водних біоресурсів Лесенко А.М.

      Наш факультет у різні роки закінчили 9 жителів села Мельники, у тому числі серед випускників: два кандидати с.-г. наук, начальник районного управління сільського господарства, два головні технологи господарств та 3 жителі села Крутьки. У 2019 р. на факультет тваринництва та водних біоресурсів вступило два випускники Іркліївської середньої школи, а минулого року один із села Крутьки.

   Під час зустрічей із учнями шкіл їм була показана презентація про факультет тваринництва та водних біоресурсів, розказано про найкращий аграрний університет України, про його видатних випускників. Особливу увагу наголошено на тому, де вони – майбутні студенти будуть проходити практики, а в майбутньому і працювати після закінчення факультету. Факультет тваринництва та водних біоресурсів готує спеціалістів для тваринництва та рибництва високої кваліфікації про що свідчать перемоги команд факультету за обома спеціальностями у Всеукраїнській студентській олімпіаді у 2017, 2018 та 2019 роках.

    Випускників шкіл запросили на дні відкритих дверей та прийняти участь в олімпіаді і стати слухачами підготовчих курсів для здачі ЗНО.

М. Маценко

Доцент кафедри технологій

виробництва молока та м’яса

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook