Міжнародний день толерантності

14 листопада 2019 року

 

          Міжнародний день толерантності був проголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 р. та відзначається 16 листопада щорічно. Саме в цей день було прийнято Декларацію принципів терпимості. Держави, що підписали Декларацію принципів терпимості, були сповнені рішучості зробити все необхідне для утвердження ідеалів терпимості в суспільстві, оскільки терпимість є не тільки найважливішим принципом, а й необхідною умовою світу і соціально-економічного розвитку всіх народів.

              Терпимість означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності. Їй сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті та переконань.

           Положення Декларації принципів терпимості визначають    терпимість як гармонію в різноманітті, це не тільки моральний обов'язок, а й політична та правова потреба. Терпимість - це чеснота, яка робить можливим досягнення миру і сприяє заміні культури війникультурою світу.

 

         13 листопада 2019 року професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Курило Інна Володимирівна, куратор студентів 3 групи 3 курсу юридичного факультету, провела лекцію на тему: «Толерантність, культура миру та нетерпимість до проявів дискримінації». Студенти активно приймали участь в обговоренні різноманітних питань стосовно проявів дискримінації, толерантності та досягнення миру через прояви терпимості. 

 

Професор кафедри міжнародного права та

порівняльного правознавства

Курило Інна Володимирівна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook