Семінар "Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів"

4 листопада 2019, 17:35
м. Київ НУБіП України

 

 

4 листопада співробітниками кафедри надійності техніки (факультет конструювання та дизайну) на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України було проведено ІV Міжнародний науково-практичний семінар «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів».

     Одним із завдань семінару було знайомство роботодавців із майбутніми випускниками факультету. В рамках зустрічі представники відомих компаній, серед яких ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна»ТОВ «Кастрол Україна»ТОВ «ЕКОІНТЕЛ»AGCO CorporationTOВ «Югмоторсервис» (офіційний дилер Volvo Penta в Україні), ознайомили учасників семінару з сучасними технологіями, які пропонуються цими компаніями щодо технічного забезпечення вітчизняного ринку сільськогосподарської техніки. В межах семінару обговорювались проблеми, пов’язані з:

  • сучасними технічними і технологічними рішеннями у сфері проектування, виготовлення, відновлення продукції галузевого машинобудування;
  • особливостями використання сучасних фільтрів і мастильних матеріалів;
  • особливостями використання оригінальних запасних частин до сільськогосподарської техніки; техніко-технологічними складовими інноваційного забезпечення надійності складних систем аграрного виробництва;
  • вторинного використання та утилізації витратних матеріалів.

     Роботу семінару розпочав Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України з привітань на адресу учасників робочого засідання. Декан факультету в своїй доповіді окреслив перспективи співпраці факультету конструювання та дизайну із фірмами-роботодавцями для випускників інженерних факультетів.

     Член ради роботодавців інженерних факультетів, керівник відділу з продажу Heavy Duty фільтрів WIX ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеус представив доповідь на тему: «НОВІ ПРОДУКТИ ВІД WIX FILTERS ДЛЯ АГРАРНОГО РИНКУ УКРАЇНИ».

     Технічний спеціаліст ТОВ «Кастрол Україна» Михайло Музика в своїй презентації на тему «КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ МАСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ ДЛЯ КОМЕРЦІЙНОЇ ТЕХНІКИ» ознайомив присутніх з новими властивостями мастильних матеріалів, проаналізував їх систему класифікації.

     Продукт спеціаліст AGCO Corporation в Україні, к. т. н. Борис Онищенко познайомив із сучасними технологіями посіву MASSEY FERGUSON.

     Вперше у роботі семінару була представлена компанія ТОВ «ЕКОІНТЕЛ». ЇЇ директор, к. е. н. Ольга ЛЕБЕГА виступила із доповіддю «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ УТИЛІЗАЦІЇ ВІДПРАЦЬОВАНИХ ОЛИВ», яка отримала особливе зацікавлення присутніх.

  

     Також вперше була представлена діяльність офіційного дилера Volvo Penta в Україні TOВ «Югмоторсервис» у особі менеджера з продажів Олександра Ткаченка.

     В межах семінару діяла виставка «ЯКІСТЬ ЗАПАСНИХ ЧАСТИН ТА ВИТРАТНИХ МАТЕРІАЛІВ – ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОЕКТ КАФЕДРИ НАДІЙНОСТІ ТЕХНІКИ ТА МІЖНАРОДНИХ КОМПАНІЙ-ПОСТАЧАЛЬНИКІВ», на якій була представлена продукція ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна», ТОВ «Кастрол Україна».
     Окрім науково-педагогічних працівників, студентів факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного до роботи та обговорення матеріалів ІV Міжнародного науково-практичного семінару долучились і наші випускники-виробничники.
     Все матеріально-технічне забезпечення семінару, а це новітні фільтри, датчики, аналізатори, тощо безкоштовно передано університету для використання в навчальному процесі. 

     Серед учасників семінару був проведений інтелектуальний конкурс на знання сільськогосподарської техніки і технологій, сучасних фільтрів та мастильних матеріалів. Переможці отримали цінні призи і пам’ятні відзнаки.

     Організатори семінару висловлюють подяку директору ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олегу Будяю за підтримку в проведенні заходу та покращенні матеріально-технічної бази кафедри надійності техніки.

     Співробітники факультету конструювання та дизайну і кафедри надійності техніки висловлюють найщиріші слова вдячності роботодавцям та представникам фірм за участь у семінарі та допомогу у підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів.


Валентина Мельник,
доцент кафедри надійності техніки,
Андрій Новицький,
завідувач кафедри надійності техніки
 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook