Особливості формування паркового пейзажу

11 жовтня 2019 року
Державний дендрологічний парк «Олександрія» НАН України

Особливості формування паркового пейзажу

На базі кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну 11 жовтня 2019 року відбувся науково-практичний семінар «Особливості формування паркового пейзажу».

Теоретична частина науково-практичного семінару була проведена в Національному університеті біоресурсів і природокористування України для студентів спеціальності «Садово-паркове господарство». Після чого, в рамках виїзного заняття, студентами набувались практичні навики з аналізу особливостей формування паркового пейзажу на прикладі історичного об’єкту Державного дендрологічного парку «Олександрія» НАН України.

Початок виїзної частини науково-практичного семінару відбувся з ознайомлення з історією формування і загальним плануванням території об’єкту дослідження.

У ході проведення науково-практичного семінару студентами було виконано ряд практичних завдань. Студенти 2 та 3 курсу скороченого терміну навчання визначали на прикладі композиції паркової території Державного дендрологічного парку «Олександрія» різні за складністю пейзажні картини.

Проаналізували просторовий зв’язок композиційних вузлів паркових територій шляхом методу візуального розкриття, визначили перспективні розкриття в парковому просторі з різними секторами огляду.

Після чого відбулося узагальнення і обговорення зібраної інформації.

Встигли ще й відзняти фотосесію на красивих видах старовинного парку.

 
Доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
Ірина Сидоренко
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook