На навчально-дослідному розсаднику облаштовується лабораторний будинок

25 жовтня 2019 року

Ще одним навчально-науковим об’єктом стало більше у ННІ лісового і садово-паркового господарства. На території навчально-дослідного розсадника кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій вже змонтовано приміщення, у якому студенти третіх-четвертих курсів бакалаврату і магістратури проходитимуть навчальні практики з лісового та декоративного розсадництва і лабораторні заняття із насінництва.

     З урахуванням навчальних і наукових потреб ми з колегами з кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій розробили проект лабораторного будинку. Враховуючи розмір будівлі, звернулися за допомогою до наших випускників, котрі зараз працюють у держлісгоспах Закарпаття, і вони допомогли заготовити, оциріндрувати дерев’яний брус та змонтувати дерев’яний зруб на 130 квадратних метрів. Тут, окрім допоміжних приміщень, навчального класу на 20 місць, кабінету викладачів, планується облаштувати дві навчально-наукові лабораторії: якості деревного садивного матеріалу та експрес-методів діагностики стану рослин та їх мінерального живлення.
     Допомогли і наші університетські підрозділи. Директорат ННІ лісового і садово-паркового господарства допоміг зробити фундамент, обриштування під дах виготовили у Боярській лісовій дослідній станції, а металопрофіль придбали коштом університету. А ще дуже приємно, наскільки велику частину робіт взяли на себе (абсолютно добровільно!) викладачі кафедри і особливо студенти. У позанавчальний час по кілька днів добровільно відпрацювали магістри Олександр ГорицькийДмитро ПащукСвятослав Поторась, четвертокурсники Владислав АндреїшинОлександр Костенко, третьокурсники Олексій КашецькийАндрій ДорошОлексій КостюкМаксим Фесюк, другокурсники Олександр Вергелес, Андрій ЄрмійчукБогдан РадіщукБогдан Оліфер. А всього – майже 40 небайдужих молодих людей.
     Проект передбачає індивідуальне опалення з твердопаливним котлом і сонячні панелі на даху. До їхнього монтажу планується залучити колег з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
     Але цьогоріч об’єкт не здадуть: за технологією, будівля рік повинна відстоятися, потім пройти зовнішню обробку антисептиками і антипіреном. Так що у колективу кафедри та її студенів роботи ще вистачить.
Валентин Обрамбальський
Віктор Маурер
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook