Викладачі кафедри фінансів та студенти фінансисти учасники Міжнародної науково-практичної конференції

20 жовтня 2019 року

        15 жовтня на базі Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка проходила Міжнародна науково-практична конференція: «Розвиток фінансового ринку в Україні: загрози, проблеми та перспективи», присвячена 90-річчю Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка.

 

       В роботі конференції приймали участь 136 науковців з 24 навчальних закладів України, Німеччини, Польщі, Грузії, Болгарії та Хорватії. Національний університет біоресурсів і природокористування України представили науковці кафедри фінансів доцент Скрипник Галина, к.е.н. та старший викладач Тітенко Зоя, разом зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Пастушенко Анною та Туренок Ліною. 

       Завдяки поєднанню поглядів науковців і практиків відбулося конструктивне обговорення проблем фінансового ринку та шляхів їх вирішення.
 
 

       З вітальним словом до учасників конференції звернулися ректор університету професор Володимир Онищенко, та директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко. «Студенти нашого університету активно залучаються до наукової діяльності, відвідуючи лекції відомих науковців. Університет активно співпрацює з органами державного управління, успішно реалізуючи формулу освіта+наукна+влада та бізнес» - наголосив ректор. 

       Директор департаменту побажала успіхів у науковій та професійній діяльності, закцентувавши увагу на актуальності обраної тематики доповідей.
 
 
        На пленарному засіданні пізнавальним був виступ почесного професора ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, фахівця з нерухомості та іпотечного кредитування Гюнтера Штоля (Німеччина), де було охарактеризовано трирівневу банківську систему і завдання, які стоять перед німецькими державними банками сьогодні. Цікаве обговорення викликала доповідь д.е.н., професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Захарія Варналія про забезпечення інвестиційної безпеки в контексті розвитку фінансового ринку України.
 
  
 

       На секційному засіданні були представлені доповіді Галини Скрипник на тему: «Фінансування проектів за участю Європейського інвестиційного фонду», Зої Тітенко на тему: « Бюджетна децентралізація та її вплив на фінансове забезпечення територіальних громад».

       Наші студенти на високому рівні представили університет. Змістовною і цікавою була доповідь Пастушенко Анни на тему: «Інвестиційна привабливість сільськогосподарських підприємств», а також Туренок Ліни на тему «Капітальні вкладення та джерела їх фінансування».
 
  
 
       По завершенні конференції була організована цікава екскурсія по пам’ятних місцях Полтави.
 
  
 

Михайло Буряк, 

асистент кафедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook