Екскурсія до Музею грошей Національного банку України

16 жовтня 2019 року
Національний банк України

 9 жовтня 2019 року магістри освітньо-професійної програми "Прикладна економіка" разом з викладачами кафедри глобальної економіки відвідали Музей грошей Національного банку України.
 Кафедра глобальної економіки економічного факультету НУБІП України за ініціативи викладачів д.е.н.,професора Вдовенко Н. М.,к.е.н. Гераймович В. Л., к.е.н. Богач Л. В., к.е.н. Михальчишиної Л. Г. впродовж кількох років організовує поїздки до провідних інститутів нашої держави.


 Музей грошей – культурний центр і освітня платформа, діяльність якої спрямована на висвітлення історичних аспектів та підвищення рівня фінансової грамотності населення. Його експозиція розповідає про грошовий обіг на українських землях з давніх часів до сьогоднішніх днів. Тут представлені примітивні форми грошей, античні, середньовічні монети, гроші Російської імперії, банкноти Української Народної Республіки, а також гроші радянського періоду і сучасної незалежної України.


  Під час екскурсії студенти-екскурсанти мали можливість переглянути 4000 експонатів із 13 000 одиниць загального фонду Музею. Те, про що раніше наші студенти читали лише у підручниках нарешті змогли побачити своїми очима!
Особливий інтерес у студентів викликали грошові символи української державності різних епох – монети Київської Русі, срібні зливки-гривні, банкноти Української Народної Республіки, гроші Гетьманату П. Скоропадського та періоду Директорії УНР, а також бофони УПА, які ще до недавнього часу були утаємничені й знаходилися в архівах СБУ.


 

Екскурсовод звернув увагу студентів на те, що25 жовтня 2019 року у готівковому обігу з’явиться банкнота нового найвищого номіналу – 1000 гривень. На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.


 Впевнені, що подібні заходи допоможуть студентам при освоєнні фахових дисциплін у майбутньому. Щиро дякуємо за сприяння в організації екскурсії для студентів економічного факультету кафедру глобальної економіки НУБІП України.

 

Віолета Гераймович, доцент кафедри глобальної економіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook