Майбутні маркетологи відвідали військову кафедру НУБіП України!

9 жовтня 2019, 21:31

     Молодим маркетологам цікаво усе, що відбувається в університеті, тому 8 жовтня 2019 року студенти першого та другого курсу ФАМ у супроводі наставників Карпенко Лариси Федорівни та Барилович Олени Михайлівни завітали на день відкритих дверей на кафедрі військової підготовки. Усі мали змогу зануритися в атмосферу кафедри, оскільки шикувалися і виконували накази командира як справжні курсанти.

     В рамках екскурсії студентів ознайомили із навчанням за військовими спеціальностями та можливим працевлаштуванням у силових структурах України або органах державної влади. На кафедрі викладають досвідчені науково-педагогічні працівники, які мають великий досвід військової, бойової та педагогічної діяльності. Саме вони із задоволенням показали навчальні аудиторії, в яких студенти опрацьовують різноманітні дисципліни. Також маркетологи мали змогу відвідати і практичне заняття студентів військової кафедри – в одній з аудиторій майбутні офіцери тренувалися наосліп розбирати і складати стрілецьку зброю. Як пояснили викладачі, це робиться для того, аби навіть в екстрених умовах під час військових дій не витрачати зайвого часу на осмислювання кожного руху, а робити усе швидко і якісно. Це в свою чергу підвищить ефективність військовослужбовців та збільшить шанси на збереження власного життя і здоров’я.

     Найцікавішою частиною екскурсії стало ніщо інше як військова техніка. В розпорядженні кафедри є справжній діючий танк Т-64. Чоловіча частина студентів була в захваті! Нам розказали про будову, експлуатацію та можливості танку. Вразило те, що це єдиний танк, що є повністю герметичним і здатним рухатися під водою на величезні відстані. Також був продемонстрований БТР та бойова машина для транспортування піхоти. При кафедрі наявний симулятор кабіни танку і тир, де студенти відпрацьовують навички влучної стрільби із різноманітної зброї.

    Військовий потенціал України несправедливо недооцінений. Насправді проблема лише в недостатньому фінансуванні цієї галузі. Деякі розробки українських вчених є унікальними, наприклад найменші за розмірами двигуни для танків, які не поступаються потужністю жодному закордонному.

     Для захисту країни необхідні не тільки військовослужбовці та техніка, а й ті люди, що будуть просувати українське виробництво військового обладнання на світовий рівень, демонструючи усі надбання та новітні розробки. І саме у цьому полягає участь маркетологів. Доля країни залежить від кожного!

Валентина Пономаренко 
студентка 2 курсу 1 групи спеціальності "Маркетинг"

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook