Найкращі практики залучення фінансових ресурсів: практичний досвід для студентів

10 жовтня 2019 року

       З метою ознайомлення майбутніх фінансистів з практикою фінансової діяльності студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали одне з провідних підприємств Вінниччини «Фруктона-ВМ» та під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри фінансів: Давиденко Надії, Лабенко Олександра, Мрачковської Надії, Долженко Інни та Тітенко Зої.

       Власник підприємства Борозенець Максим Іванович, особисто провів екскурсію потужностями підприємства що спеціалізується на глибокій заморозці овочів та фруктів(в т.ч. органічних). Група компаній, які об’єднані під TM FRUKTONA, спеціалізується на вирощуванні, збиранні, переробці та продажу свіжих і заморожених ягід, фруктів та овочів. Високотехнологічне обладнання та злагоджена організація виробництва дозволяє здійснювати глибоку заморозку овочів та фруктів, що відповідає світовим стандартом якості. Підприємство пройшло сертифікацію з вирощування та реалізації органіки та отримало відповідний сертифікат «Organic Standart». 95% замороженої продукції відправляється на експорт. Підприємство сприяє зайнятості жителів сільських територій, отримує гранти на купівлю високотехнологічного обладнання для переробки овочів та фруктів.

 

       Студенти отримали можливість ознайомитися з інноваційними технологіями з переробки сільськогосподарської продукції, про які їм розповідали на лекціях, та побачили всі етапи сучасного виробництва. Чи не найбільше всіх вразила система шокової заморозки та система морозильних камер для зберігання готової продукції.

 

       Під час візиту проведено круглий стіл за участю фінансового директора(Добровольського Олександра Ігоровича), головного бухгалтера ( Іванішина Любов Володимирівни), головного економіста (Радько Валентини Ігорівни) та бухгалтером з фінансового обліку(Соловйової Ірини Олександрівни). Вони детально розповіли про систему ведення фінансової роботи на підприємстві, залучення фінансових ресурсів, ефективного управління ними, ведення бухгалтерського обліку та підготовки бухгалтерської та податкової звітності. Значної уваги набуло питання використання різних фінансових інструментів. Студентів цікавили питання мотивації праці на підприємстві, пошук шляхів реалізації продукції та плани на майбутнє.

     

       Викладачі та студенти висловлюють щиру вдячність керівництву підприємства за цікаву та змістовну екскурсію, отриманні практичні поради фахівців. З надією на подальшу взаємовигідну співпрацю.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook