ТРЕНІНГ З ПРОЕКТНИМ МЕНЕДЖЕРОМ ОФІСУ РЕФОРМ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

24 квітня 2019, 14:00
Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, корп.10

На факультеті аграрного менеджменту відбувся тренінг з проектного менеджменту з Кирилом Клименком, старшим проектним менеджером Офісу реформ Кабінету Міністрів України та Лідією Василівною Шинкарук, д.е.н., професором, завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту.

Завдяки тренінгу ми мали можливість зрозуміти, що проектний менеджер є затребувана спеціальність ринку праці України не лише у бізнесових структурах а й у державних інституціях, яку ми маємо можливість отримати навчаючись за новітньою магістерською програмою з «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Для нас, бакалаврів 4 курсу навчання, це слушна нагода в черговий раз поєднати теоретичні основи із розробки і впровадження проектних ідей з практичними напрацюваннями досвідченого фахівця. Кирило Клименко, як сертифікований проектний менеджер IPMA та людина з багаторічним досвідом роботи у цій сфері переконливо довів, що вступ до магістратури з управління міжнародними проектами допоможе отримати ті навики, які затребувані на сьогодні на ринку праці.

Сьогодні важко знайти підприємство чи установу, яка б не використовувала проектний підхід для досягнення своїх цілей. Проект – це зручний спосіб створення нового продукту, послуги чи сервісу, вирішення складної проблеми та втілення в життя цікавої ідеї. Навіть скласти сесію – це вже простий проект.

Насправді, реалізовувати проекти без знань із проектного менеджменту – це збільшувати кількість ризиків та помилок і кожен менеджер в своїй роботі зіштовхується зі складними задачами, які вимушений робити вперше. Наприклад, відкрити філіал великої агрофірми в іншому регіоні, запровадити систему управління тощо, тобто зробити такий продукт, щоб замовник був задоволеним отриманим результатом. Ми переконались, що існує велика різниця для кого розробляти проекти – для бізнесу чи для державних установ, тому що логіка побудови для них така сама, а підходи до реалізації різні.

Все це ми почули від Кирила Клименка. Ця зустріч для нас, менеджерів-початківців, які хочуть осягнути основи цієї професії – одна із сходинок до успіху.

На завершення тренінгу ми мали можливість задати питання, на які отримали дуже корисні та змістовні відповіді. Нас дуже цікавили питання: які саме основні функції проектних менеджерів у розробці, реалізації і контролі проектів? З чого складаються перші кроки при створенні та організації проектів? Які існують перспективи участі студентів, випускників освітньої програми з управління міжнародними проектами у проходженні практики у центральних органах виконавчої влади та чи можемо ми взяти свою проектну ідею та долучитися до розрахунків проектів в державному секторі? Дуже порадувало нас те, що Урядом запущена Національна програма стажувань у центральних органах виконавчої влади, за якою протягом 3 місяців учасники долучаться до формування та реалізації окремих проектів, працюючи під керівництвом своїх наставників, представників органів державної влади та паралельно представників університетів.

Ми дуже вдячні Кирилові Клименку за змістовну і цікаву дискусію, з якої ми отримали нові знання та корисні поради. Окрема подяка Лідії Василівні Шинкарук та працівникам кафедри за те, що це вже добра традиція кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту – зустрічі з цікавими людьми, спеціалістами задля розширення наших знань у сфері проектного менеджменту і всебічного розвитку загалом.

Треба завжди пам’ятати, що справжній менеджер впорається з будь-яким викликом!

 

 

Оксана Сарака, Максим Маковський, студенти 4 курсу
Анна Дергач, старший викладач 
кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook