Анненковські читання

7 жовтня 2019 року

Науковці кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій 3-4 жовтня прийняли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Анненковські читання», яка відбулася в Національному університеті садівництва у м. Умань. Конференція була присвячена 200-річчю від дня народження видатного вченого в галузі ботаніки, садівництва й лісівництва, директору Головного училища садівництва в м. Умані (1863 – 1875 рр.) професору Миколі Івановичу Анненкову (1819–1889). Цікаво було взнати, що за час роботи Миколи Івановича в училищі значно розширився курс лісівництва, до земель училища приєднали «Греків ліс» (1863 р.), а згодом – лісову дачу «Білогрудівка» (1902), які стали навчально-виробничою базою для проведення практичних робіт з лісорозведення та таксації. За наукові досягнення в галузі ботаніки та акліматизації М.І. Анненков нагороджений Великою золотою медаллю Французького товариства акліматизації (1858), а за фундаментальну працю «Ботанический словарь» та вагомий внесок у розвиток ботанічної науки його нагороджено Демидівською премією.

Доповідь професора Юхновського В.Ю. «Сучасний стан і розвиток агролісівництва в Україні» визвала неабияку зацікавленість у науковців і студентів університету, адже в ній йшлося про нові форми господарювання в агроландшафтах із застосуванням лісових посадок різного цільового призначення. Користуючись нагодою доповідач запросив присутніх прийняти участь у Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій 100-річчю кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, яка відбудеться 6-8 листопада 2019 р. на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

На пленарному засіданні також були представлені наукові результати професора Бровка Ф.М. з рекультивації техногенних ландшафтів і здобувача кафедри Урлюка Ю.С. «Вплив органічних добрив на ріст і приживлюваність лісових культур».

Завідувач кафедри лісового господарства НУС професор Шлапак В.П. від імені оргкомітету конференції відзначив високий рівень доповідей та участь науковців кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій і висловив слова вдячності за плідну співпрацю.

Василь Юхновський, професор кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook