Увага! Оголошено конкурс наукових проектів і розробок на 2020 рік!

30 вересня 2019 року
Шановні колеги, з 27 вересня в університеті оголошується перший етап конкурсного відбору проектів наукових досліджень та розробок, виконання яких розпочнеться у 2020 р. за рахунок видатків державного бюджету.

     Формування тематики наукових досліджень і розробок необхідно здійснювати згідно із Законом України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та із врахуванням актуальних напрямів у сфері розвитку науки та суспільного життя.
     Мінімальний обсяг фінансування проектів – 300 тис. грн. на рік, пропоновані терміни виконання фундаментального і прикладного дослідження – до 36 місяців, розробки – до 24 місяців.

     До участі у конкурсі не допускаються роботи, в яких зазначений тип наукової роботи не відповідає змісту та результатам проекту, мета і завдання проекту мають суто методичну спрямованість, відсутній або необґрунтований розрахунок вартості роботи.
     При підготовці фінансових витрат для виконання НДР необхідно запланувати не менше 30% від загальної вартості на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження, придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів тощо.
     Обговорення проектів НДР відбувається у наукових колективах, на кафедрах.

     Директори науково-дослідних інститутів/заступники деканів факультетів з наукової роботи здійснюють відбір проектів НДР згідно з «Положенням про проведення конкурсного відбору проектів науково-дослідних робіт у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» і подають до науково-організаційного відділу НДЧ (корп. 3, кім. 215) зведений перелік проектів та витяги з протоколів науково-технічної/наукової ради наукового структурного підрозділу.

     Перевага при відборі надається проектам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 р. № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати подвійного використання, конкурентоспроможні на світовому ринку.

     Наукові керівники повинні зареєструватись в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах» МОН України на сайті за посиланням https://kis.rit.org.ua, ввести проект у систему і до 21 жовтня подати до науково-організаційного відділу НДЧ роздруковані із системи 2 примірники проекту НДР разом з комплектом необхідних документів.


Науково-дослідна частина
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook