На перехресті совісті і честі: в університеті пройшов творчий вечір Олега Криворота

27 вересня 2019 року
Після крайнього творчого звіту старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота минув рік. І ось він зібрав шанувальників поезії знову: на презентацію вже сьомої збірки віршів «На перехресті совісті і честі». В ній у більшості зібрані філософські вірші, в яких автор роздумує про вічні цінності: наше місце у житті і світі, сенс людського і митецького життя на землі.

     Короткою розповіддю про Олега Криворота вечір розпочала завідувач кафедри культурології Ірина Майданюк.

     Поезія – це відкриття світу. І справжній поет бачить те, чого часто не помічає більшість. До збірки увійшли вірші про поривання душі, які вчать любити та розуміти людей, природу, життя. У кожному з них є щось, що змушує задуматись і подивитись на світ іншими очима. Можливо, почитавши ці рядки, у когось зміняться погляди, хтось зрозуміє щось важливе для нього. І тоді світ стане добрішим.

     Минулого року Олег Криворот розширив формат зустрічі і цей досвід виявися вдалим, тож і цього разу до участі були запрошені виконавці пісень на його вірші. Світові хіти на його слова виконали студенти економічного факультету Валентин Жуль і Аліна Васюченко. До речі, обидва - учні народної артистки України Наталії Шелепницької, яка теж була присутня на творчому вечорі. А пісню «Білий туман» на слова поета виконав декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович.

     Привітали автора співачка, авторка телепередачі «Україна без кордонів» Галина Ілєва та багато колег з університету – проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, декан економічного факультету Анатолій Діброва, Володимир Гречкосій, В’ячеслав Крупка, Станіслав Рудик та інші шанувальники його таланту.

  

  

  

     Поезія, на відміну від науки, не прагне до пізнання дійсності. Вона хоче показати, що криється в житті і загадка життя концентрується тут у внутрішньому сплетінні ниток живої тканини людей і їхніх доль.

     У кінці творчої зустрічі поціновувачів поезії Олега Криворота чекав сюрприз: автор збірки виконав фінальну пісню. Весь вечір у залі панувала тепла і творча атмосфера, частинку якої у вигляді збірки «На перехресті совісті і честі» з автографом кожен зміг взяти з собою.

  

Ірина Білоус

nubip.edu.ua/node/64354 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook