Розширене засідання ректорату на агробіологічному факультеті

8 травня 2019 року
НУБіП

7 травня 2019 року відбулася нарада з планування, що пройшла у форматі розширеного ректорату під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка. Розпочалася вона зі знайомства членів ректорату і керівництва факультетів, ННІ та служб з навчально-науковою базою агробіологічного факультету.

Після відвідування навчально-дослідного поля «Плодоовочевий сад» та навчально-наукової лабораторії під відкритим небом «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур», були представлені навчальні та наукові лабораторії 2-го хімічного корпусу.

Кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули запропонувала до уваги відвідувачів: навчальну лабораторію Грунтознавства та охорони ґрунтів, навчальну лабораторію Геології і картографії ґрунтів, навчально-науково-виробничу лабораторію Родючості і охорони ґрунтів, проблемну науково-дослідну лабораторію Охорони та раціонального використання ґрунтів. Їх робота спрямована на якісне забезпечення навчальної, наукової та виробничої діяльності кафедри. Лабораторії були гідно представлені, що пізніше зазначив ректор.

 

Гордістю кафедри є відкрита півроку назад, сумісно з ООО “Агроскоп Інтернешнл”, навчально-науково-виробнича лабораторія “Моніторинг якості ґрунтів”. Це високотехнічна сучасна лабораторія, де студенти, майбутні фахівці-агрономи, мають змогу проводити експериментальну роботу на приладах, як кажуть, “за останнім словом техніки”.

Не обійшли увагою і унікальний в Україні Музей ґрунтів ім. проф. М. М. Годліна, де зібрані зразки геологічних порід і мінералів, моноліти ґрунтів України, Середньої Азії, Західного Сибіру та інших регіонів СРСР.

 

 

 

Користуючись моментом, відомий спеціаліст з агрофізики, доцент нашої кафедри, кандидат с.-г. наук, Михайло Бережняк презентував ректору свою нову книгу, написану сумісно з кафедрою ботаніки, “Ґрунтознавство з основами геоботаніки”, яка показує залежність між властивостями ґрунту і особливостями рослин.  

 

Продовжилося засідання у лекційному залі №15, да воно набуло більш класичного формату. Проректори представили план роботи підпорядкованих служб на травень. Висвітлювали у своїх доповідях проблемні моменти і головні завдання на найближчий час. Декани Оксана Тонха, Микола Доля в своїх запитаннях звертали увагу на необхідність оновлення вентиляції в навчальному корпусі №2 і допомогу в оновленні навчальних лабораторій. На що проректор дав ствердні відповіді.

Підбиваючи підсумки, ректор університету Станіслав Ніколаєнко подякував колективу агробіологічного факультету, який продемонстрував прогрес у розбудові матеріально-технічної бази, адже саме практичне навчання і дослідництво сприяє високій якості випускників.

Доцент, Карабач К.С.

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook