Біотехнологія у лісовій галузі: досвід та інновації

11 квітня 2019 року

11 квітня 2019 року у науково-дослідній лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» проведено семінар на тему «Інноваційні біотехнології одержання безвірусного садивного матеріалу деревних рослин в умовах in vitro». Серед учасників − студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства, які навчаються за магістерськими програмами «Відтворення лісів та лісових меліорацій» та «Декоративне розсадництво».

Програма семінару передбачала пленарне засідання та практичну частину. Зокрема, учасники семінару ознайомилися із історією, сучасним станом, проблемами, перспективами розвитку та основними напрямами діяльності наукової частини «Боярської ЛДС».

Окрім того студенти відвідали кабінет охорони праці та лісову пожежну станцію.

У рамках пленарного засідання акцентовано увагу слухачів на основних аспектах біотехнології у лісовій галузі. Зокрема, розглянуто наступні питання: досвід, сучасний стан та перспективи лісової біотехнології; основні напрями; методи одержання безвірусного садивного матеріалу. Було також висвітлено сучасні методики генетичної трансформації деревних рослин, молекулярного маркування та паспортизації.

Практична частина семінару відбувалася у науково-дослідній лабораторії біотехнології рослин, де студенти ознайомилися зі структурою, напрямами діяльності, оснащенням, матеріально-технічним забезпеченням та продуктами діяльності лабораторії.

Учасники семінару мали змогу попрацювати у ламінарному боксі, зокрема виконати біотехнологічні операції із субкультивування деревних рослин in vitro для масового тиражування.

Також програма семінару передбачала ознайомлення студентів із способами адаптації деревних рослин до умов закритого ґрунту.

Окрім того учасники семінару відвідали ДО «Український лісовий селекційний центр», зокрема відділи лісового насінництва і лісопатології та ознайомилися із основними напрямами діяльності структурних підрозділів.

Cтарший викладач Оксана Чорнобров 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook