«ДРУГЕ ЖИТТЯ» ЦІКАВИЙ І АКТУАЛЬНИЙ КОНКУРС НА ЕКОЛОГІЧНУ ТЕМАТИКУ

22 березня 2019, 13:31

З метою популяризації екології, як науки, й реалізації творчих талантів студентів, за ініціативи науково-педагогічних працівників кафедри екології агросфери та екологічного контролю було започатковано цікавий конкурс екологічних проектів «Друге життя». Ідея конкурсу полягала в тому, що найкмітливішим студентам, які є членами студентського наукового гуртка "Екологія довкілля" необхідно було запропонувати і виготовити власними силами певні практичні вироби на основі вже використовуваних матеріалів, які йдуть на повторну переробку – паперу, пластикових та скляних пляшок, дерев’яних матеріалів, тощо. Протягом двох тижнів студенти приносили власні «шедеври», де компетентним журі у складі завідувача та викладачів кафедри були вибрані найоригінальніші і найкреативніші роботи.

 

 

За результатами експертного оцінювання перемогу у конкурсі отримала студентка 1-го курсу ІІ групи Кустовська Даря із екологічним проектом «Проблеми вигулу собак у м. Києві». На власний розсуд студентка представила макет спеціально облаштованого майданчика для здійснення прогулянок із домашніми улюбленцями, виготовлення якого не обійшлося без сірників, паличок для морозива, пінопласту, одноразового посуду, ковпачків від парфумерних засобів, капронової сітки.

 

 

Друге місце зайняли: проект «Скловіччя» виконаний студентами 1-го курсу ІІ групи Скалецьким Олексієм, Заболотною Іриною та Смоляніновим Дмитром, в якому студенти на основі використаних скляних пляшок виготовили чудові стакани для напоїв, а також проект «Середньовіччя» першокурсниці Дядюри Віоли – стильний органайзер для зберігання кулькових ручок та олівців.

На третьому місці виявився оригінальний виріб Яцун Анни «Декоративна серветка», у виготовленні якого були задіяні пластикові виделки й ложки та подарункові стрічки. Цікавими також були вироби і решти учасників конкурсу, за які вони отримали пам’ятні сертифікати.

 

 

 

Загалом, ідея конкурсу сподобалася більшості студентів спеціальності «Екологія». То ж маємо надію, що він стане традиційним і в наступному році викладачі вже будуть милуватися новими експонатами та визначати призерів.

 

Євгеній Бережняк, керівник студентського наукового гуртка "Екологія довкілля", 

Віта Строкаль, доцент кафедри 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook