Радіоекологічний гурток

15 березня 2019 року розпочав свою роботу радіоекологічних гурток створений на базі кафедри радіобіології та радіоекології НУБіП України. Керівник гуртка – к.б.н., доцент Бондар Юлія Олегівна. До гуртка з радіоекології долучилися студенти третього курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності «Екобіотехнологія».
На перших зборах учасники з керівником обрали зручний час для зустрічей, визначили періодичність та план роботи. Студенти висловили побажання поїхати у наукову експедицію у зону відчуження Чорнобильської АЕС, відвідати музей Чорнобиля та ознайомитись з сучасним спектрометричним та радіологічним обладнанням в УкрНДІ сільськогосподарської радіології.
Керівник гуртка запропонувала зробити радіоекологічне обстеження Голосіївського лісу. Пропозицію члени гуртка підтримали.
Біотехнологи з ентузіазмом віднеслися до майбутньої співпраці та висловили бажання одразу розпочати дослідження, тому на перших зборах Бондар Ю.О. навчила студентів визначати шар половинного послаблення речовини для різних матеріалів.
5 квітня відбулось друге засідання радіоекологічного гуртка. На зустрічі ми проводили вимірювання радіаційного фону частини Голосіївського лісу та території навчальних корпусів Національного університету біоресурсів і природокористування України. Дякуємо всім за участь. Чекаємо з нетерпінням слідуючого засідання.

 

Радіоекологічний гурток запрошує усіх бажаючих приєднатись до наступних зборів, які відбудуться 22 березня на третій парі в аудиторії 400 блок А 12 корпусу.

 


Витяг кафедра
Звіт про роботу студентського наукового гуртка  за 2018/2019 навчальний рік
Звіт про роботу студентського наукового гуртка  за 2018/2019 навчальний рік
Звіт про роботу студентського наукового гуртка  за 2018/2019 навчальний рік
Звіт про роботу студентського наукового гуртка  за 2018/2019 навчальний рік
Звіт про роботу студентського наукового гуртка  за 2018/2019 навчальний рік

 Міжнародна діяльність радіоекологічного гуртка

Члени радіоекологічного гуртка з 4 по 6 червня приймали участь у роботі навчально-наукового семінару «Радіоактивність навколишнього середовища», а саме: Кучерявий Ілля, Ваніна Ольга, Васькін Владислав, Бученко Юлія, Говоров Захар, Шевчук Іванна. Семінар був організований УкрНДІ сільськогосподарської радіології при участі кафедри радіобіології та радіоекології в рамках міжнародного договору про співпрацю між НУБіП України і Університетом наук про життя (Норвегія). Від УкрНДІ з лекціями та доповідями виступили професор В.О. Кашпаров, наукові співробітники С.Є. Левчук, В.П. Процак, В.С. Морозова, Д. М. Голяка, від кафедри – наукові співробітники О.Ю. Паренюк, К.Є. Шаванова, старший викладач В.В. Іллєнко, проф. І.М. Гудков, а, головне, основні учасники семінару, яким він був присвячений, молоді вчені і студенти: аспіранти Юлія Рубан, Олена Кашпарова, студенти Поліна Павленко, Іван Волкогон, Максим Гречанюк, Максим Мацала, Дарина Чуприна, Богдан Сіненко. Були заслухані також наукові доповіді викладачів-науковців і студентів Університету Осло. Учасники семінару відвідали зону відчуження Чорнобильської АЕС. 
 
 
Участь в заходах НУБіП України
28 вересня 2019 року члени радіоекологічного гуртка приймали участь в екологічному пікніку-2019. Керівник гуртка Бондар Юлія Олегівна разом зі студентами знайомила школярів шести столичних шкіл та студентів Боярського коледжу екології і природних ресурсів з методами вимірювання радіаційного фону. Відвідувачі екологічного пікніка з великим зацікавленням вимірювали дозиметрами «Терра» і «Стора» рівні природного випромінювання біля 4-го і 2-го навчального корпусів, на екостежці та у ботанічному саду. Члени гуртка допомогали школярам визначати рівень випромінювання від гаджетів та пояснювали ступінь небезпеки безперервного і безконтрольного їх використання.
 
 
 
Громадська робота
10 жовтня 2019 року члени радіоекологічного гуртка разом із студентами ветеринарного факультету НУБіП України притулок для тварин «В добрі руки», який знаходиться у місті Вишневому Київської області. В результаті заходу учасники отримали величезний заряд позитивної енергії, бажання робити добрі справи і бути небайдужими до проблем «братів наших менших».
 
 
 
 
Керівник радіоекологічного гуртка
Ю. Бондар

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook