Робота студентського наукового гуртка «Біотехнологія тварин»

20 березня 2019, 18:03

    Наприкінці лютого відбулося чергове заняття студентського наукового гуртка «Біотехнологія тварин» на тему «Технологія замороження сперми бугая- плідника у формі необлицьованих гранул». Лектором виступав доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Микола Себа.

      Захід розділився на два етапи: теоретичний і практичний.

   Під час першого студенти отримали інформацію про методи заморожування сперми, спеціальні середовища – кріопротектори їх різновиди та особливості їх застосування. Також студентам провели інструктаж з техніки безпеки роботи з рідким азотом, адже температура кипіння якого складає -196ºС та він є вибухонебезпечним. Відвідувачі курсу вдосконалили теоретичні знання про оцінку якісних показників сперми плідників сільськогосподарських тварин та особливості її розбавлення синтетичними середовищами.

   Але найзахопливішою була друга частина заняття – практична проведення якої було б не можливе без допомоги асистента кафедри Марини Хоменко.

    Під чітким керівництвом викладачів студенти з задоволенням власноруч приготували середовище для заморожування статевих клітин з використанням жовтка курячого яйця та заморозили сперму у формі «необлицьованих» гранул. Це непросте завдання студенти виконали на «відмінно».

   Заняття не було б таким ефектним, якщо б студентам не було продемонстровано деякі «голівудські спецефекти» з азотом.

   Студенти не хотіли залишати аудиторію в кінці заняття, адже практичне навчання – це нові емоції, які мотивують студента до отримання нових знань і навичок.

Доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин,

кандидат с.-г. наук Себа М.В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook