Відкрита лекція на тему "Загальна характеристика Хребетних " відбулась на кафедрі біології тварин згідно графіку

21 лютого 2019 року

       В межах викладання дисципліни «Зоологія» 18 грудня 2019 року доцентом кафедри біології тварин, к.б.н., Митяєм І.С. було проведене відкрите лекційне заняття на тему «Загальна характеристика Хребетних».

     Дисципліна «Зоологія» є однією з основних дисциплін професійної підготовки студентів спеціалізації «Водні біоресурси та аквакультура», які навчаються за освітнім ступенем «Бакалавр». Вона слугує базою знань про кормові об'єкти та паразитів риб і водночас є прикладною дисципліною для спеціалістів з іхтіології, рибництва та інших галузей аграрного комплексу. Зоологія вивчає морфологію, анатомію, фізіологію, життєві цикли та екологію (місце і роль хордових тварин в природних екосистемах та агроценозах), їх систематику та поширення. Ґрунтовне вивчення біології та екології тварин надзвичайно важливе, враховуючи ту суттєву роль, яку вони відіграють у найрізноманітніших процесах життєдіяльності, які відбуваються в біосфері.

 

       Тема відкритої лекції – «Загальна характеристика Хребетних». Згідно з планом лекції були висвітлені наступні питання:
1. Загальна характеристика підтипу Хребетних Vertевrata
2. Класифікація підтипу Vertевrata
3. Теорії походження Хребетних.

 

       Лекцію супроводжував влучно підібраний різноманітний презентаційний матеріал, який включав картографічні, статистичні, графічні та фотографічні дані щодо морфофункціональної характеристики хребетних. Під час заняття були розглянуті питання загальних рис організації хребетних, що дозволило лекторові застосовувати прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, і зберегти стійку увагу слухачів на протязі всього заняття.

 

 

     На занятті були присутні науково-педагогічні працівники кафедри біології тварин. Заняття було проведене на високому педагогічному та науковому рівні й одержало схвальні відгуки.

Олена Дегтяренко,
секретар кафедри біології тварин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook