Профорієнтація на Миронівщині

21 грудня 2018 року

 З метою проведення профорієнтаційної роботи науково-педагогічні працівники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій професори В.Ю. Юхновський та Ф.М. Бровко, доцент С.М. Дударець 20 грудня 2018 року відвідали загальноосвітні навчальні заклади Миронівщини. Цікаві та корисні зустрічі відбулися із учнями випускних класів Піївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (директор Т.В. Бажан), Миронівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 (директор О.Г. Корнієнко) та Миронівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей».

Під час зустрічей випускникам шкіл було доведено загальну інформацію про Національний університет біоресурсів і природокористування України та його структурні підрозділи. Учнів ознайомлено із правилами вступу до університету в поточному році; представлено широкий перелік спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців; надано інформацію про можливість прийняти участь в Олімпіаді НУБіП України та отримати до 20 додаткових балів до сертифікатів ЗНО; детально висвітлено можливості та переваги навчання на підготовчому відділенні, що також забезпечує отримання додаткових балів під час вступу чи знижку вартості навчання на контрактній формі. Для кращої інформованості з цих питань випускникам було роздано правила вступу, інформаційно-довідкові матеріали, буклети.
Особлива увага під час спілкування приділялася тим спеціальностям, підготовку яких забезпечує ННІ лісового і садово-паркового господарства. При цьому професор В.Ю. Юхновський, доцент Дударець С.М. надали учням цікаву інформацію щодо історії цього підрозділу, організації навчального процесу, сучасної матеріально-технічної бази, викладацького складу тощо.
Необхідно зазначити, що переважна частина учнів випускних класів ознайомлена із сайтом нашого університету, періодично заходять на нього і отримують для себе необхідну інформацію. У процесі спілкування випускників цікавили питання участі в Олімпіаді НУБіП України, особливості організації навчального процесу, умови проживання в гуртожитках, можливості стажування за кордоном тощо. На всі поставлені питання були надані змістовні і вичерпні відповіді.
Особливу подяку за сприяння у проведенні профорієнтаційної роботи слід висловити директорам загальноосвітніх закладів - Т.В. БажанО.Г. Корнієнку, а також магістру лісового господарства, колишньому депутату Миронівської районної ради І.М. Крохмалю, завдяки громадській активності та підтримці якого вже неодноразово відбуваються подібні заходи. Сподіваємося, що такі зустрічі допоможуть учням випускних класів обрати потрібну спеціальність і вони стануть майбутніми студентами нашого Університету.
Професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій 
В. Юхновський
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook