Круглий стіл на тему «Екологічні проблеми регіонів України: шляхи їх вирішення»

14 грудня 2018, 10:26

В рамках навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень», а також, як результат діяльності студентів під час навчальних занять (як лекційних так і практичних) 3 грудня 2018 року був проведений круглий стіл на тему «Екологічні проблеми регіонів України: шляхи їх вирішення». В ньому прийняли учать студенти 4 курсу спеціальності 101 «Екологія», а також науково-педагогічні працівники кафедри екології агросфери та екологічного контролю Є.М. Бережняк, Л.В. Вагалюк. М.М. Ладика, О.І. Наумовська, Г.А. Сербенюк. Організаторами круглого столу були завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю, професор В.М. Чайка та доцент цієї ж кафедри В.П. Строкаль.

Протягом засідання круглого столу, студенти демонстрували свої перші наукові дослідження в рамках збереження біорізноманіття, якості децентралізованого водопостачання, охорони рослинного та тваринного світу, міграції радіонуклідів в лісових екосистемах тощо, а також презентували власні матеріали у вигляді постерів. Було приємно слухати постерні доклади студентів, які містили чіткі завдання та наукові основи з проблеми дослідження, обґрунтовані шляхи вирішення проблем з охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування.

За результатом круглого столу, були виокремлені шляхи покращення екологічної ситуації регіонів України, проаналізовані існуючі підходи до оцінки якості вододжерел та земельних ресурсів, запропоновані критерії оцінювання об’єктів довкілля на основні індикаторів сталого розвитку суспільства.

 

В.П. Строкаль, к.пед.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook