Семінар щодо змін у нормативно-правовій базі охорони праці в АПК

8 грудня 2018, 15:37

У 2018 р. вступила в дію після затвердження нова редакція «Правил охорони паці у сільськогосподарському виробництві. То ж 6 і 7 грудня 2018 р. на базі кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України відбувся науково-практичний семінар за участю представників Державної служби з питань праці та її територіальних органів, які здійснюють державний нагляд у суб’єктів господарювання агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери.

Загалом приїхали представники всіх областей України – начальники відділів нагляду з охорони праці в АПК і СКС. У роботі семінару взяли участь працівники відділу нагляду в АПК та СКС департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки (відділ очолює М.О.Радіонов).

Відкрив семінар заступник Голови Держпраці І.І.Шумелюк, а з вітальним словом виступив декан механіко-технологічного факультету НУБіП України професор Я.М.Михайлович, який розповів про здобутки університету і факультету.

Під час роботи дводенного семінару було розглянуто основні відмінності нової редакції «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві» порівняно із скасованими нормативно-правовими актами, роз’яснено окремі вимоги цих Правил. Також увагу було приділено застосуванню на субєктах господарювання «Правил охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві». Про нещодавні зміни у працеохоронному законодавстві України розповіла начальник управління юридичного забезпечення Держпраці О.М.Кокоша.

З доповідями на семінарі виступили викладачі кафедри охорони праці та інженерії середовища О.В.Войналович (тема доповіді – «Охорона праці на підприємствах зі зберігання зерна») та Т.О.Білько (провела тренінг «Домедична допомога у разі опіків та обмороження»).

Другий день семінару було присвячено питанням управління ризиками на виробництві. На питаннях реформування системи управління охороною праці в Україні зупинився у своїй доповіді головний редактор журналу «Охорона праці» Д.Л.Матвійчук.

 

 

 

 

доц. М.Мотрич


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook