Гармонізація стандартів у сфері туризму і курортів України до європейських – в полі зору вчених НУБіП

22 листопада 2018 року

 

     Міністерство економічного розвитку і торгівлі України в плані гармонізації стандартів у сфері туризму і курортів до європейських провело семінар щодо впровадження стандартів у сфері туризму і курортів. На семінар були запрошені члени Наукової ради з туризму та курортів, представники університетів, туристичних організацій і бізнесу серед яких були і викладачі нашого університету, кафедри аграрного консалтингу і туризму Ірина Кудінова та Тетяна Кальна-Дубінюк – член зазначеної Наукової ради.

     Під час семінару обговорювались питання щодо діяльності технічного комітету стандартизації ТК 118 в частині підготовки стандартів сфери туризму, зокрема стандартів сфери готельного обслуговування, а також питання застосування міжнародних стандартів при підготовці гідів, в сільському зеленому туризмі для надання послуг СПА тощо. Змістовні доповіді супроводжувались численними запитаннями. Отримана інформація збагатила знаннями і надала поштовх до дій.

      Цікавою була також екскурсія по КНТЕУ, його класах та куточках відпочинку, лабораторіях з унікальним італійським обладнанням для приготування вишуканих страв і обслуговування банкетів.

      Кафедра аграрного консалтингу і туризму встановила і продовжує дружні, плідні стосунки з кафедрою туризму та рекреації КНТЕУ на чолі із її завідувачем Тетяною Ткаченко, яка є головою підкомітету «Туризм та послуги у сфері туризму» технічного комітету стандартизації ТК 118.

     Семінар показав велику зацікавленість у впровадженні європейських стандартів в сфері туризму і курортів, і закликав до співпраці в цьому.

Стефанія Мосіюк,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook