Стажування студентів та випускників кафедри Ландшафтної архітектури та фітодизайну в Апараті Верховної Ради України

15 листопада 2018 року

             У Апараті Верховної Ради України (Апарат ВРУ) спільно з громадською організацією «Ліга інтернів» (ГО «Ліга інтернів») здійснюється Програма стажування в Апараті Верховної Ради України громадян України з числа здібної і талановитої молоді.

Студенти, які навчаються за спеціальностями «Лісове господарство» та «Садово-паркове господарство» і мають освітній ступень не нижче бакалавра, та випускники кафедри Ландшафтної архітектури та фітодизайну віком до 35 років і володіють однією з іноземних мов, яка є офіційною мовою Ради Європи, можуть реалізувати отримані в НУБіП України знання, зокрема, проходячи стажування в профільному Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Детальніше про вимоги до кандидатів можна дізнатися з Положення про Програму стажування в Апараті Верховної Ради України: iportal.rada.gov.ua/uploads/documents/44179.pdf

З 2015 року адміністрування Програми стажування здійснюється спільно ГО "Ліга інтернів" та Управлінням кадрів Апарату ВРУ на основі Меморандуму про співпрацю. Фінансову підтримку з 2014 року надає Програма USAID "РАДА".

Метою Програми є надання можливості отримати знання з парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, а також набуття практичних навичок роботи в Апараті Верховної Ради України і створення передумов для професійного зростання учасників Програми.

Програма, як правило, триває 6 місяців.

Добір для участі у Програмі здійснюється на конкурсній основі.

Конкурсний відбір здійснюється у два тури:

1. Заповнення аплікаційної форми. Кожна форма кодується, конкурсна комісія оцінює закодовані форми, формується рейтинг та визначає, скільки осіб з рейтингу буде запрошено на співбесіду. Тільки після цього анкети розкодовуються і стають відомі імена переможців першого етапу.

До складу конкурсної комісії входять представники парламенту України, ГО "Ліга інтернів", випускники, представники партнерських організацій.

2. Співбесіда з конкурсною комісією.

Відбувається в приміщенні комітетів ВРУ. Питання стосуються інформації, поданої в аплікаційній формі, галузі знань конкурсанта, основ функціонування органу влади (попередньо надсилається перелік орієнтовних питань). Оцінюється також наскільки людина відповідає вимогам місця стажування, логічність викладу думок тощо.

Після проведення всіх співбесід визначаються переможці.

Розподіл за підрозділом стажування відбувається конкурсною комісією відповідно до побажань конкурсанта, його кваліфікації, вимог підрозділів стажування.

Відповідним розпорядженням керівника Апарату ВРУ затверджується список переможців та структурні підрозділи, де вони будуть проходити стажування.

Оголошення про конкурс на участь у Програмі стажування в Апараті Верховної Ради України на конкретний період слід дивитися на офіційному сайті Верховної Ради України: iportal.rada.gov.ua/documents/d_sl/st_m_ap/150930.html

 

Матеріали взято з сайтів www.interns.org.ua/uk/content/konkursnyy-vidbir та iportal.rada.gov.ua/documents/d_sl/st_m_ap/

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook