Учнівська наукова школа вже вдруге відбулась на Черкащині

10 листопада 2018 року

      Представники Національного університету біоресурсів і природокристування України на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашою 9 листопада вже вдруге провели учнівську наукову школу у Христинівському районі Черкаської області. Цього разу захід відбувсся одночасно на базі двох шкіл, оскільки зацікавлених дітей виявилось дуже багато. Спочатку роботу розпочато у Христинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2, а потім продовжено у Верхняцькому навчально-виховному комплексі "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей"Христинівського району Черкаської області. Учнівська наукова школа Христинівщини відбулась за участю представників Національного університету біоресурсів і природокористування України та Управління освіти Христинівського району.

     В роботі Учнівської школи взяли участь близько 200 учнів 10-11 класів з 6 шкіл Христинівки і сусідніх сіл, а також близько 160 учнів у Верняцькому НВК.

     На пленарному засіданні виступив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який виступив з доповіддю "Конкурентоспроможність України в індикаторах вимірів", а також презентував конкурентні переваги університету.

      Подальша робота заходу продовжувалась в секційних засіданнях. В секції Технічні науки університет представили:

  • Ірина Ясенова, доцент кафедри компютерних наук з темою "Інформаційні революції".

     В роботі секції Біологія взяли участь:

  • Микола Патика, доктор с.-г. наук, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття з темою "Біотехнологія: звершення та надії".

     В роботі секції Економіка-фінанси перед учнями презентувала доповідь Ольга Файчук, ст. викладач кафедри банківської справи та страхування з темою "Фінансова грамотність - запорука добробуту сім'ї та економічного піднесення України".

     В роботі секції Юрисппруденція виступив Олександр Бригінець, професор кафедри теорії і історії держави і права з темою "Як важливо бути юристом".

     В роботі секції Тваринництво взяли участь:

  • Василь Коваленко, доцент кафедри аквакультури із темою «Аквакультура- пріоритетний напрям розвитку рибної галузі України і світу».

  • Тетяна Антонюк, доцент кафедри технологій виробництва молока та яловичини і з темою «Технологія виробництва молока та яловичини».

  • Вікторія Мельник, доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві із темою «Птахівництво – провідна галузь тваринництва, потребує висококваліфіковані кадри».

     Під час роботи Учнівської наукової школи, начальником відділу якості освіти, маркетингу на профорієнтаційної роботи Дмитром Мотринчуком було проведено спілкування з учнівською молоддю, поширено роздаткові матеріали про університетет, запрошено на дні відкритих дверей.

     Впродовж проведення даного заходу учні - майбутні вступники виявляли інтерес та зацікавленість щодо спеціальностей, які представлені в університеті, ставили багато запитань, адже саме в цей час абітурієнти обирають майбутню професію, яку мають бажання опанувати. Маємо надію, що отримана в ході проведення Учнівської наукової школи інформація стане їм у нагоді.

     Колективу шкіл та кращим учням було презентовано сувеніри з символікою НУБіП України.

     Дякуємо Христинівському районному відділу освіти в особі начальника Людмилі Марченко, директору Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 - Людмилі Кравченко, директору Верхняцького НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей Світлані Остапенко за можливіть взяти участь в роботі учнівської наукової школи.

 Дмитро Мотринчук,

начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook