Магістри кафедри овочівництва і закритого грунту на фініші до завершення навчання

31 жовтня 2018 року

В останній день жовтня на агробіологічному факультеті відбулася постерна презентація наукових робіт студентів магістратури ІІ року навчання, участь у якій взяли й магістри кафедри овочівництва і закритого грунту. Така конференція проводиться вже третій рік поспіль і стала доброю традицією на факультеті і кафедрі, адже це шанс краще підготовитися до попереднього захисту на кафедрі та до основного захисту магістерської роботи.

 

Участь у конференції прийняли всі дипломники кафедри. На заході були присутні: декан Оксана Тонха, проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, завідувачі та представники викладацького складу випускових кафедр.


Учасники конференції мали змогу ознайомитися з тематиками магістерських робіт, основними результатами, висновками та пропозиціями. Кожен студент представляв результати своєї роботи, відповідав на питання членів комісії та присутніх. Конференція мала дискусійний характер, під час якої прозвучали слушні пропозиції виробництву, була відмічена активність при обговоренні, не байдужість до почутого і побаченого. І це свідчить про досить широкий діапазон знань магістрів, бажання пізнавати нове та наявність серед студентів факультету потенціалу молодих науковців. 

Щиро цікавився змістом робіт і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який наголошував, щоб студенти чітко вказували проблему дослідження, що особисто нового дослідили, що покращили в технології вирощування, на чиї дослідження опиралися, на необхідності поєднання досліджуваної тематики з реальними потребами сучасного виробництва та господарювання та уникнути дублювання плагіату. Проректор навів приклади методики побудови магістерських робіт з орієнтацією на кінцевий науково обґрунтований результат, який показує високий рівень автора. Підсумовуючи побажав магістрам на кафедрах  зробити бенефіс, мотивуючи, що до основного захисту магістерських робіт залишилося трохи більше одного місяця, тому потрібно скористатися цією можливістю, доробити що потрібно, щоб на основному захисті доповідати з посмішкою на обличчі та отримати відмінну оцінку.

 

Заступник декана з навчальної роботи Володимир Завгородній ознайомив з новим положенням про підготовку магістрів у НУБіП України від 01.10.2018 р. і звернув увагу на основні положення магістерських робіт.

 


Отже, залишається побажати магістрам ІІ року навчання вдалого попереднього захисту представлених магістерських робіт на кафедрах та основному захисті перед екзаменаційною комісією.

 

Віра Кутовенко, доцент

кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook