ВИЇЗНЕ ЗАНЯТТЯ ДО ПрАТ "ОБОЛОНЬ"

16 жовтня 2018 року

З метою збагачення новітніми технологіями кінцевої переробки зерна – викладач кафедри загальної хімії Жила Роман при підримці керівництва агробіологічного факультету і ПрАТ "Оболонь" провів  виїзне  заняття по виробництву безалкогольних і слабкоалкогольних напоїв для студентів 2 групи агрономів 3 курсу навчання.

Це заняття на заводі "Оболонь" провела екскурсовод-технолог  Можчиль Олена, що розпочалося з демонстраційного залу, де екскурсантів ознайомили з відеоматеріалом про підприємство і його дочірні філії.

Історія компанії веде свій початок із 1974 року, коли розпочалося будівництво Київського пивзаводу № 3. Місцем для будівництва нового заводу було обрано київський район Оболонь. Цей вибір визначався наявністю великих запасів мʼякої та чистої води.

 

Студентам було цікаво довідатися, що ПрАТ "Оболонь" є найбільш потужнім нацiональним виробником пива в Українi зi стовiдсотковим українським капiталом. Ринками збуту продукції корпорації є 52 країни світу.

 

Під час екскурсії студенти на власні очі побачили підготовку зерна і хмілю, як готують солод і варку сусла за допомогою сучасного автоматизованого обладнання.

Готове сусло по охолоджувальних трубах перекачується в бродильні танки ємністю 30-60 тисяч літрів.

 

Там відбувається безпосереднє бродіння сусла і перетворення його на пиво. Після закінчення бродіння відбувається пастеризація, фільтрація і розлив пива.

Картинки по запросу оболонь пивзавод

Загалом завод "Оболонь" має чотири цехи розливу, які було продемонстровано екскурсантам. Цехи є повністю автоматизованими, а їх потужність досягає 110 тисяч пляшок на годину. Студенти із захопленням спостерігали, як з непримітної преформи видуваються пластикові пляшки, переганяються на розлив, а потім – на етикетування. Причому на кожному з цих етапів відбувається відбракування продукції.

Картинки по запросу преформа

Наприкінці виїзного заняття  студенти мали змогу поставити запитання екскурсоводу щодо особливостей переробки і підготовки всіх етапів виробництва пива «від лану до столу», на які отримали змістовні та дотепні відповіді. На завершення зустрічі кожного студента чекав приємний бонус: по пляшці прохолоджуючих "Живчика", "Кола нова" і сувенірного бокалу.

Щиро дякуємо керівництву ПрАТ "Оболонь", а саме: генеральному директору Ігорю Булаху та екскурсоводу Олені Можчиль  – за можливість поринути у захоплюючу подорож найбільшою броварнею Європи.

 

 

Старший викладач

Кафедри загальної хімії

Роман Жила

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook