17-18 жовтня 2018 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася V Міжнародна наукова конференція «Цифрова освіта в природничих університетах»

26 жовтня 2018, 11:08

     З вітальним словом до учасників звернулися організатори конференції – ректор НУБіП України д.пед.н., професор, член-кор. НАПН України Станіслав Ніколаєнко, який відзначив визначальну роль сучасних комп’ютерних технологій у розвитку сільського господарства, декан факультету інформаційних технологій д.пед.н. Олена Глазунова, яка подякувала всім партнерам конференції за їх вклад у розбудову цифрової освіти в університетах, та директор центру дистанційного навчання Вроцлавського природничого університету Джоанна Марковська, яка передала вітання від ректора та підкреслила як важливо знаходити можливість для співпраці та обміну досвідом щодо впровадження сучасних ІТ у освітньому процесі.

     Засновники цієї конференції – Національний університет біоресурсів і природокористування України та Вроцлавський природничий університет. Цього року Вроцлавський університет представляли директор центру дистанційного навчання Джоанна Марковська, директор центру іноземних мов Ева Хайдаш, професор Кшиштоф Печарка та представники центру дистанційного навчання Ізабелла Краснєвська і Сільвія Бяли.
Співорганізаторами конференції вже другий рік поспіль є науково-методичний центр «Агроосвіта» та Інститут інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України.

     Підводячи підсумки роботи конференції слід зазначити, що визначено основні напрями і шляхи співробітництва з бізнесом для формування цифрових компетентностей студентів природничих університетів, відзначено необхідність організації науково-методичного семінару з проблеми застосування STEM підходу до організації освітнього процесу, окреслено сучасні тенденції у організації синхронного та асинхронного е-навчання студентів, цифровізації освіти, економіки, аграрного виробництва.

  

Дякуємо всім учасникам за цікаві доповіді, дискусії, запитання та коментарі!

 Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних і
дистанційних технологій
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook