ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА ҐРУНТОЗНАВЦІВ ТРИВАЄ

11 жовтня 2018 року
НУБіП

Погожого осіннього дня старшокласники школи І-ІІІ ступенів №104 імені О.Ольжича (м. Київ) відвідали Національний університет біоресурсів та природокористування України. Вони зацікавились нашим вишем під час проведеної у квітні профорієнтаційної  роботи доцентом кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули Оленою Піковською.

За організацію зустрічі з майбутніми студентами НУБіП України висловлюємо подяку заступнику директора з навчально-виховної роботи школи І-ІІІ ступенів №104 імені О. Ольжича Ірині Курановій.

Знайомство з НУБіП України розпочали екскурсією територією університету. Учнів вразила архітектура корпусів університету, його розміщення у лісо-парковій зоні, велика кількість спеціальностей, за якими ведеться підготовка студентів.

Після цього майбутніх абітурієнтів радо зустріла кафедра ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули. У Музеї ґрунтів профорієнтаційну роботу із старшокласниками провів завідувач кафедри, професор Анатолій Балаєв. Він окреслив історичні етапи, основні напрямки  та завдання ґрунтознавчої науки. З інтересом учні слухали про значення ґрунтів, необхідність їх охорони та відновлення родючості. Анатолій Джалілович познайомив із особливостями проведення досліджень ґрунтів та роботою очолюваної ним кафедри.

 

В Музеї геології та картографії ґрунтів доцент Олена Піковська розповіла про перспективи спеціальності «Агрономія», переваги навчання на агробіологічному факультеті та в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Учнів зацікавила інформація про майбутнє працевлаштування у провідних аграрних компаніях та проходженням практик за кордоном.   

 

За сприяння директора Ботанічного саду Олександра Сливи учням була проведена екскурсія перлиною університету. Від співробітника даного підрозділу університету Станіслава Слюсара учні дізналися про різні види рослин, роль і завдання ботанічного саду, спеціальності, які проходять практичну підготовку на його базі, і навіть скуштували їстівні каштани. А здивувати їх було чим! Адже загальна кількість таксонів рослин тут сягає 1499. Із задоволенням старшокласники фотографувались у різних фотозонах. Їх вразили дерев’яні скульптури, фонтани, альтанки, які є окрасою саду. Кураторам учнів також до вподоби видалися еко-клас, композиції з каменю, фонтанів і різьблених фігур.

 

 Завершилась екскурсія відвідуванням сучасної лабораторії діагностики ґрунтів. Представник компанії «Агроскоп Інтернешнл» Мирослава Предоляк розповіла про спільний проект компанії з кафедрою ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули, можливостями проведення сучасних досліджень, а також наголосила на важливості та затребуваності на ринку праці фахівців у галузі ґрунтознавства та агрономії.

 

 

Анатолій Балаєв

Олена Піковська

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook