Міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти»

2 жовтня 2018, 14:00
Днями в Києві проходив Міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти»
 
      
Цьогоріч на форум прибули близько 600 учасників із 30 країн світу. Ключовими доповідачами були голови дипломатичних місій, народні депутати України, представники міжнародних фінансових та донорських організацій, центральних органів виконавчої влади, вітчизняних та іноземних інвестиційних компаній, банківських установ та інституцій громадянського суспільства. Активну участь у заході взяли і викладачі кафедри фінансів Скрипник Г.О., Буряк А.В. та Тітенко З.М.
 
З вітальними словами до учасників форуму звернулись: Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордеєв; Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер; Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш;
 
 
      
Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода; Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, Народний депутат України Олександр Співаковський;
 
      
Президент Міжнародного трейд-клубу в Україні, радник з торгівельно-економічних питань Посольства КНР в Україні Лю Цзюнь; генеральний директор компанії VindkraftUkrainaLLC Карл Стурен та інші.
 
     
У рамках міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти», відбулося підписання меморандумів про реалізацію інвестиційних проектів на загальну суму 625 млн доларів. Серед інвестиційних проектів, реалізація яких запланована до кінця 2019 року, будівництво в двох вітроелектростанцій потужністю 250 мегават і 110 мегават, а також будівництво туристично-рекреаційної структури разом з канадськими інвесторами, будівництво комплексу з прийому і зберігання мінеральних добрив.
 
     
 
     
У підписанні меморандумів взяли участь голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, почесний президент добродійної організації «Всеукраїнський благодійний Таврійський фонд» Микола Баграєв, віце-президент компанії NBT AS Борге Творг, директор Дніпробузької вітрової електростанції Віталій Шубін, президент канадсько-української торгової палати Зенон Потічний, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та інші.
 
 
      
В рамках форуму були передбачені панельні дискусії: «Туристична інфраструктура за міжнародними практиками – інвестиційні перспективи для Херсонщини», «Прозора приватизація та державно-приватне партнерство», «Креативна економіка та урбаністика», «ОТГ – перспективи для інвестицій», «Агропромисловість – платформа для розвитку».
 
 
Під час панельної дискусії «Агропромисловість – платформа для розвитку» булопрезентовано найважливіші стратегічні напрямки розвитку агропромислового комплексу, зокрема розглянуто питання щодо створення доданої вартості продукції через розвиток інноваційних технологій у переробці органічної сировини, впровадження наукових технологій та їх вплив на ефективність ведення агробізнесу, горіховий потенціал України, розбудова потужностей з заморожування овочів та плодів, організація експортоорієнтованого виробництва ягнятини та молодої баранини в південному регіоні України за кластерним принципом.
 
Під час конференції учасники мали можливість обмінятися досвідом та налагодити партнерські звязки.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook