Відвідування магістрантами-екологами Сесійного Будинку Верховної Ради України

2 жовтня 2018, 13:34

В рамках проведення лекційних та практичних занять з навчальної дисципліни «аграрна та екологічна політика» була організована екскурсія для магістрів спеціальності «Екологія». Метою даної екскурсії було ознайомлення студентів з основною нормативно-правовою базою та апаратом Верховної Ради України, основними функціями діяльності комітетів, фракцій та груп, міжнародними документами та євроінтеграцією України до ЄС, розвитком аграрної політики України. Під час екскурсії були розглянуті питання аграрної галузі України, основні економічні передумови еколого-збалансованого розвитку аграрного сектору України та правове забезпечення розвитку аграрних підприємств в цілому. Під час екскурсії студенти також ознайомилися з специфікою організації слухань безпосередньо в сесійній залі, а також з основними документами, які розглядалися на останніх слуханнях, зокрема про розвиток малого і середнього аграрного підприємництва, який має стати фундаментом розвитку української економіки.

Особливу увагу у студентства викликала на 2 поверсі парламенту картина державотворення. Її автор – художник Олексій Кулаков. На картині зображений історичний момент, коли 24 серпня 1991 року з присутніх в залі 362 депутатів 350 проголосували за незалежність України, а після того історичного голосування група нардепів занесла до зали великий прапор України і накрила ним трибуну. Нині цей прапор зберігається поруч з картиною в скляному коробі. Це велике полотно, розміром 8х4 метри, заносили до сесійної зали, коли відзначалися 10-та і 20-та річниці незалежності України.

Студенти висловили вдячність кафедрі екології агросфери та екологічного контролю за надану можливість долучитися до унікального заходу, який безперечно, сприяв отриманню безцінного досвіду.

 https://nubip.edu.ua/sites/default/files/img-7170.jpg

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю, кандидат педагогічних наук В.П. Строкаль

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook