Майбутні проектні менеджери розпочали передпроектні дослідження поближче до землі

6 вересня 2018, 12:06

Поки всі адаптуються після канікул до навчання, здобуваючи теоретичні знання в університетських аудиторіях, магістри з управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами на чолі з завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідією Василівною Шинкарук та доцентом кафедри Тетяною Валеріївною Лобунець відвідали Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка відокремлений  підрозділ НУБіП України у селі Велика Снітинка Фастівського району Київської області збору матеріалу для практичної роботи з проведення передпроектних досліджень та конкретизації технічних завдань для написання інвестиційних проектів. 

Студентську делегацію зустрічали усі провідні спеціалісти господарства: це – директор Журавель Микола Петрович,  заступник директора – Валентин Петрович Завадський, головний електрик – Дмитро Григорович Усенко, головний економіст – Олена Андріївна Шкуратівська, ветеринарні лікарі – Олександр Миколайович Коночук та Дмитро Олександрович Калінський. Кожен розповів студентам про свою ділянку роботи та зголосився допомагати у написанні проектів для господарства.

До робочої групи долучилися також Голова Асоціації вівчарів і козівників України, професор Василь Михайлович Туринський та директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Іван Петрович Чумаченко, які коротко розповіли про потреби господарства та пообіцяли студентам допомогти з розробкою технічної частини проекту зі спорудження тваринницького та переробного комплексів.

Взагалі, Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка – це господарство, що технологічно пов'язане з навчальним процесом системи підготовки спеціалістів сільського господарства та інших галузей агропромислового комплексу. Створене з метою практичного навчання студентів, здійснення виробничої діяльності та проведення наукових досліджень; вирощування, переробки й реалізації сільськогосподарської продукції; впровадження наукових розробок у різних галузях сільського господарства; здійснення заходів щодо охорони навколишнього середовища та раціонального використання  природних ресурсів.Загальна земельна площа господарства становить 2961 га, поголів’я худоби – понад 1600 гол.

Завдяки добре розвинутому тваринництву та високій культурі землеробства Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка є одним із кращих у регіоні. В той же час, господарство потребує спорудження сучасних навчально-виробничих комплексів з вирощування великої рогатої худоби та переробки молочної продукції. На базі комплексів мають діяти навчальні зали, де студенти зможуть опановувати ефективні методи виробництва якісного молока та інші передові досягнення у господарюванні, а фахівці надаватимуть відповідні освітні, інформаційні та кваліфікаційні консультації.

Отримавши прямо в полі технічне завдання, студенти з викладачами обговорили можливі шляхи його реалізації та вирушили на екскурсію до біотехнологічної навчально-науково-виробничої лабораторії «Екстракон», яку провів для гостей Василь Михайлович Туринський. Лабораторія вже практично готова до запуску в роботу. Цікаво, що облаштовується вона за рахунок коштів, отриманих в результаті перемоги у конкурсі проектів, а розмістяться там: офіс агрономів, навчальний клас та виробничі потужності лабораторії, де виготовлятимуть «Екстракон» – мультифункціональний біологічний препарат для оздоровлення ґрунту, трансформації органічних залишків, стимуляції росту та розвитку рослин, усунення токсичності.

Завершилася робоча подорож у їдальні господарства, де всі учасники обмінялися контактами, випрацювали плани на майбутнє та скуштували смачний обід.

Дорогою до Києва студенти ділилися враженнями та відразу ж почали обговорення майбутніх проектів. Ну що ж, як говорив поет Володимир Маяковський:  «Через чотири роки тут буде…» А проектні менеджери знають що!

Тетяна Лобунець

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook