Підсумки ІІ міжнародної науково-практичної конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку»

5 липня 2018 року

27-30 червня 2018 року пройшла ІІ міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку» в м. Бургас, Болгарія. В конференції прийняли участь 65 учасників з 21 навчального закладу України, Болгарії, Польської Республіки, Грузії, Словацької Республіки та Російської Федерації.

Відкрила конференцію ректор Університету «Проф. д-р Ассен Златаров» Магдалена Міткова та побажала учасникам плідної роботи. З вітальним словом від української сторони до учасників конференції звернулася д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів НУБіП України Надія Давиденко.

Пленарне засідання відкрив проректор Валентин Ненов, який у своєму виступі зупинився на питаннях фінансування освіти в Болгарії. Далі пленарне засідання продовжила професор Давиденко, яка розповіла про особливості соціально-економічного і фінансового розвитку країн Прибалтики, Болгарії, Грузії та України.

Особливості фінансової підтримки сільського господарства в Європейському Союзі охарактеризувала д.е.н., доцент Вінницького національного аграрного університету Алескерова Юлія та зауважила про необхідності подальшого застосування державної підтримки Україні.

Представник Дубнінського університету (Словацька Республіка) Шкода Мирослав класифікував та охарактеризував використання фінансових технологій в сучасному світі. 
К.е.н., ст. викладач Вінницького національного аграрного університету Брояка Антоніна зазначила, що формування ефективного продовольчого ринку вимагає вирішення наступних проблем: забезпечення населення необхідною кількістю харчових продуктів переважно за рахунок внутрішніх джерел, зменшення імпортозалежності від іноземних виробників, оновлення і розширення капіталу операторів продовольчого ринку шляхом залучення інвестицій та ін. 
Д.е.н., професор Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ ім. Вадима Гетьмана» Васильчук Ірина виділити та охарактеризувала два основних напрямки інкорпорування ESG-factors в діяльність фондів приватного капіталу.

 

Про формування фінансово-економічного механізму модернізації агросфери України розповіла к.е.н., доцент НУБіП України Буряк Аліна
Представниця Грузинського технічного університету к.д.а. Кавтарадзе Ніно наголосила про сучасні проблеми управління громадським боргом в Грузії, а аспірантка Кавтарадзе Саломе про особливості роботи страхового ринку при асоціації ЄС та Грузії.


 

Д.е.н., професор НУБіН України Рогач Світлана охарактеризувала еколого-економічні проблеми та тенденції землекористування в Україні. К.е.н., доцент НУБіП України Скрипник Галина в своїй доповіді розкрила переваги інвестиційної привабливості регіонів України.

  

К.е.н., ст. викладач Вінницького аграрного університету Хаєцька Ольга розповіла про вплив інфляції та індексу споживчих цін на структуру споживання в Україні та зазначила, що основними причинами інфляції в Україні є ріст світових цін і зовнішньої потреби на вітчизняні продукти харчування, хитка політична ситуація в країні, проблеми в галузі тваринництва та інше.
К.е.н., доцент НУБіП України Негода Юлия звернула увагу колег на проблеми міжбюджетних відносин в Україні та шлях їх подолання в період децентралізації.
Викладач Вінницького аграрного університету Томашук Ірина розкрила потенціал розвитку альтернативних джерел енергії в агропромисловому комплексі України, а її колега к.і.н., доцент Федоришина Лідія охарактеризувала економічний аналіз як своєрідну ланку між усіма функціями управління, і зазначила, що це творчий процес, інструмент, що забезпечує можливість наукового управління виробництвом.

Робота конференції продовжилася в секційних засіданнях де піднімалися питання управління національною економікою та економікою підприємства; фінансів, банківської справи та страхування; бухгалтерського обліку, аналізу і аудиту; педагогіки та юридичних наук; економіки природокористування та охорони навколишнього середовища. 
В межах конференції завершилося трьох місячне стажування 20 викладачів, учасників конференції за тематикою «ECONOMICS», яке сформоване з таких модулів: 1. Investment Portfolio Management, 2. Strategic International Management, 3. International Operational Management, 4. International Human Resources Management, 5.Business Logistics and Supply Chain Management, 6. International Finance.

 

 

По завершенню конференції та стажування всі учасники отримали сертифікати.
І на завершення учасники конференції відвідали старовинне місто Несебр, де ознайомилися з історією його заснування.

 

Організатори конференції дякують всім учасникам та запрошують до подальшої співпраці.

 

Ірина Титарчук,

к.е.н., доцент кафедри фінансів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook