Кафедра загальної хімії - організатор інтелектуально-профорієнтаційного заходу «Тиждень природничих дисциплін»

18 квітня 2018 року
Спеціалізована школа №277

     Як писав французький письменник і поет Альфонс де Ламартін: «Навіть у найпрекрасніших своїх мріях людина не може уявити нічого прекраснішої природи». Але у час стрімкого розвитку телекомунікацій відпадає необхідність у тому, щоб подумати над тим чи іншим явищем, дослідити, переконатися на власному досвіді відносно рослин, тварин, що нас оточують. Звичайно, простіше доторкнутися до екрану чи натиснути клавішу – і ось перед очима відповіді на всі запитання. Та, сидячи перед монітором, навряд чи можна зберегти рослини і тварини, синтезувати новий елемент чи речовину, відкрити нову зірку чи навіть планету.
    Потрібно діяти й творити, що й обумовило необхідність організації Тижня природничих дисциплін у Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №277 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва
    Мета тижня: поглибити знання учнів з природничих дисциплін, розвивати інтерес учнів до їх вивчення, виховувати любов до природи, а також провести профорієнтаційну роботу з майбутніми абітурієнтами.
    Під час проведення тижня природничих наук викладачами кафедри загальної хімії НУБіП був організований конкурс стіннівок на тему: «Природничі науки в житті людини» та конкурс-дизайн емблем хімічного та біологічного кабінетів серед учнів школи. Крім того, в рамках заходу відбувся інтелектуальний конкурс «Хімічний брейн-ринг» з теми «Хімічні елементи», метою якого було закріплення й узагальнення знань учнів про хімічні елементи; формування навичок колективної роботи; вміння аргументувати свою думку, логічно й послідовно викладати свої думки; розвивати уяву і мислення учнів. Як продовженням цікавого про природу, викладачі кафедри провели для учнів пізнавальний захі «Індикатор з червонокачанної капусти».

 


   Наприкінці тижня природничих наук відбувся профорієнтаційний захід «Хімія у житті людини», проведений викладачами кафедри загальної хімії НУБіП України. В рамках заходу співробітники кафедри ознайомили учнів зі спеціальностями університету, розповіли про особливості навчального закладу, відповіли на запитання майбутніх абітурієнтів, роздали рекламні буклети. Родзинкою профорієнтаційної роботи було проведення цікавих хімічних дослідів, в ході яких учні змогли дізнатися багато цікавого та незвичного про речі, що оточують їх кожний день.

 


   Впевнені, що після Тижня природничих дисциплін деякі школярі оберуть хімію і біологію пріоритетними напрямами свого життя і стануть студентами НУБіП.                                                                                                                                                                       Ольга Кравченко та Надія Солод

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook