Фінансова грамотність 4.0

18 червня 2018 року

15 червня 2018р. відбулась конференція «Викладання фінансової грамотності у ВНЗ 4.0» в рамках проекту «Фінансова грамотність для ВНЗ». Проект реалізовується Центром «Розвиток КСВ» у партнерстві з журналом FUTURE за підтримки компаній: Альфа Страхування, Кредобанк, МетЛайф, Райффайзен Банк Аваль, Amway і EY.
Мета Проекту – навчити молодь перших курсів неекономічних спеціальностей фінансовій грамотності. У Конференції взяло участь 40 замотивованих викладачів із 30 університетів України. Під час конференції викладачі захищали подані роботи на Конкурс «Краще заняття з фінансової грамотності».
Роботи конкурсантів було оцінено конкурсною комісією у складі представників Незалежної асоціації банків України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, компаній EY та Кредобанк, а також відвідувачами конференції.

 

До участі долучилися представники Національного університету біоресурсів і природокористування України. Викладачі економічного факультету Ольга Файчук, Віталій Нагорний та факультету інформаційних технологій Марина Негрей взяли активну участь у обговорені ключових питань. Крім того Ольга Файчук старший викладач кафедри фіскальної політики і страхування, економічного факультету та Марина Негрей доцент кафедри економічної кібернетики, факультет інформаційних технологій, представили на оцінку жюрі й свої курси з фінансової грамотності.

 

   

   

 

     Після представлення всіх конкуресантів для учасників конференції пройшли майстер-класи від Василя Дідичина, керівника «Клубу фінансової грамотності» (м.Ужгород) й Михайла Чобаняна, засновника KUNA Bitcoin Agency.

 

 

      За результатами оцінювання переможцями, які отримали грошовий приз у розмірі 5000 грн та можливість студійного відеозапису свого заняття, стали:
Марина Негрей, Національний університет біоресурсів і природокористування України;
Юлія Кутіщева, Комунальний вищий навчальний заклад «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради;
• Команда викладачів із Чернігівського національного технологічного університету: Христина Штирхун, Олена Парубець, Олена Панченко та Людмила Ремньова.
  Додатковий приз - студійний відеозапис заняття – також отримала Людмила Юрчишена, Донецький національний університет імені Василя Стуса.

 

 

 

     Учасники відзначили актуальність конференції і нагоролосили на важливості проекту. ПРОЕКТ«ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ ВНЗ»(2015-2018 роки) – cпільна ініціатива Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та журналу «Future». Партнери – компанії «МетЛайф», «Альфа Страхування», «Кредобанк», «Райффайзен Банк Аваль», ЕY та Amway.  Завдання проекту: 1) провадити у ВНЗ навчальний курс з фінансової грамотності для студентів першого курсу; 2) підвищити компетенції викладачів з методики викладання фінансової грамотності, проводять семінари і Конференції.

     Мета діяльності центру "КСВ" – впроваджувати соціальну відповідальність задля системних і якісних змін в Україні. Організація працює над 4-ма пріоритетними напрямами: КСВ в кризові часи, розвиток освіти, кар’єрного консультування і STEM, нефінансова звітність муніципалітетів. Об’єднує 40 компаній України (напр.: EY, Небесна криниця, Василь Кісіль і партнери, Нова пошта, ДТЕК, Артеріум, Оболонь, 1+1).
     Під час конференції учасники мали можливість обмінятися досвідом та налагодити партнерські зв’язки. Дані заходи є корисними для співпраці практиків аграрного бізнесу та науковців.
Детальніше: www.csr-ukraine.org
 

Віталій Нагорний

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook