Доцент кафедри Тетяна Іванова лауреат Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок

25 травня 2018 року
Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок удостоєні два представники НУБіП України – доцент кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Тетяна Іванова та старший викладач кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки Олександр Колодяжний. Так оцінено їхню наукову роботу «Розробка молекулярно-біологічних підходів у дослідженні метагеному ґрунтів України». Знаменно, що вручення дипломів лауреатів співпало в часі з Днем університету, що і відзначив на урочистостях спікер парламенту Андрій Парубій.
 
 Ми коротко поспілкувалися з новоспеченими лауретами.
– Олександре, на що спрямована ця наукова робота? 
   – По суті, це комплексне вивчення біорізноманіття – структури і текстури компонентів мікробного біому грунтів. Власне, те, що ми визначили функціонально важливі таксономічні одиниці, у подальшому створює передумови формування стійких високопродуктивних агроекосистем. Наукові підходи нашої роботи дають можливість використовувати їхній біологічний потенціал та формувати ефективні системи між аграрною наукою та виробництвом. Як бачите, прикладний момент дуже суттєвий і перспективний.
– Тетяно, чи очікували, що отримаєте Премію Верховної Ради України?
     – Звісно, коли готуєш подання (не важливо, на премію чи грант), то сподіваєшся на перемогу. Але коли ми побачили у переліку поданих робіт цифру 64, трохи захвилювалися: самі розумієте, конкуренція була серйозна. І лише коли дізналися, що пройшли два етапи відбору, зрозуміли: ми це зробили! Я взагалі запам’ятаю той день назавжди, адже це було 18 грудня – на мій День народження, а вручення співпало в часі з ювілеєм нашого університету! Ось такий доленосний збіг дат в моєму житті.
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook