Учасники ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Експлуатація машин і обладнання»

23 травня 2018 року
кафедра ТСІМ

Учасники ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Експлуатація машин і обладнання»

10 – 11 травня Таврійський державний агротехнологічний університет приймав учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Експлуатація машин і обладнання», серед яких були студенти IV курсу механіко-технологічного факультету Пасько Євгеній і Задорожнюк Дмитро.

Програма олімпіади включала два тури: теоретичний і практичний, завдання були водночас цікавими і складними, потребували теоретичних знань і практичних навичок. Атмосфера олімпіади тримала напруження до останніх хвилин оголошення результатів, примушувала згадувати непрості питання, сперечатися щодо правильності їх розв’язання і щоразу наводити нові аргументи.

Не стихали суперечки і на навчально-методичному семінарі «Методичні засади викладання дисципліни експлуатація машин і обладнання в сучасних умовах», влаштованому для викладачів: доповіді, нові погляди на проблеми використання тракторів, сільськогосподарської техніки, їх агрегатування. Не залишили поза увагою і методи викладання дисципліни, пошуки поєднання теоретичних викладок з їх реалізацією в умовах виробничих процесів. Ідеї і пропозиції щодо спільної роботи не полишали учасників і після завершення семінару.

Наукові розробки і стартап-проекти, студентський запал – це візитівка олімпіади і самого університету, який органічно поєднується з містом. Я вперше була в Мелітополі і побачила місто, що потонуло в квітучих акаціях, і оповите їх ароматом. Місто усміхнених, доброзичливих людей, які з південною пристрастю розказують про його історію і самі її створюють.

            І ще раз хочу згадати про студентів, учасників олімпіади: всі вони різні, в своєму ставленні до вирішення задач, реакції на успіхи і провали, при цьому вони відкриті для нових знань, їх надихають перемоги і не зупиняють невдачі, вони швидко переключаються з навчання до розваг, знайомств. Наші студенти готові змінюватися і розвиватися, жити і радіти і це прекрасно. 

Вікторія Опалко

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook