Екскурсія до Сесійного будинку Верховної Ради України.

8 травня 2018, 19:52
Верховна Рада України

За ініціативи кураторів кафедри фіскальної політики і страхування студенти 2-го курсу економічного факультету спеціальності "Фінанси, банківська спрва і страхування" 7 травня 2018 року побували на екскурсії у Сесійному будинку Верховної Ради України.

Зустріч почалася з розповіді екскурсовода про історію будівництва ВРУ. На початку 1934 р. після перенесення столиці УРСР з м. Харкова до м. Києва було розроблено і затверджено генеральний план будівництва та реконструкції міста над Дніпром. У лютому 1936 р. було оголошено конкурс на кращий проект приміщення Верховної Ради УРСР. Автор проекту В.Заболотний у 1940 р. був удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором м. Києва. Архітектура будинку втілює притаманні тому часу класичні прийоми і форми. Світлий колір і співзвучність природному ландшафту роблять його справді київською спорудою. Будинок Верховної Ради є зразком "української архітектурної класики". 

Портал українскього прапору

Особливу увагу у студентства викликала на 2 поверсі парламенту картина державотворення. Її автор – художник Олексій Кулаков. 

На картині зображений історичний момент, коли 24 серпня 1991 року з присутніх в залі 362 депутатів 350 проголосували за незалежність України, а після того історичного голосування група нардепів занесла до зали великий прапор України і накрила ним трибуну. Нині цей прапор зберігається поруч з картиною в скляному коробі. Це велике полотно, розміром 8х4 метри, заносили до сесійної зали, коли відзначалися 10-та і 20-та річниці незалежності України.

Студенти також приміряли на себе роль майбутнього народного депутата України у кулуарах 3-го поверху за круглим столом, де проводяться термінові наради фракцій.

Студенти подякували адміністрації університету, викладачам кафедри за можливість отримати незабутній та цікавий досвід. 

Ольга Файчук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook