Переможниця Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук стане технологом з виробництва і переробки продукції тваринництва

2 травня 2018, 12:45
Щороку у Києві проходить III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук. Цього разу конкурс відбувся (19-23 квітня) для всіх наукових відділень Малої академії наук України одночасно. Написання контрольних робіт і виступи з доповідями учасників конкурсу проходили в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Написання контрольних робіт
Захист наукових робіт секції «Ветеринарія і зоотехнія» наукового відділення екології та аграрних наук та їх попереднє заочне оцінювання здійснювала комісія, у складі якої були викладачі кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві: Вікторія Мельник, кандидат сільськогосподарських наук, доцент (голова комісії), Наталія Прокопенко, доктор сільськогосподарських наук, професор (член комісії). Секретар комісії - Василина Черевата – методист Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді. До речі, Василина має диплом магістра, який вона одержала у 2017 році після завершення навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
У ІІІ етапі конкурсу прийняли участь представники із різних областей України. За результатами заочного оцінювання науково-дослідних робіт, контрольної роботи та захисту було обрано переможців за допомогою спеціальної комп’ютерною програми, яка опрацювала усі занесені бали, що виставили члени журі. Так, ІІІ місце посіли Олександра Закордонець (Хмельницька область), Марія Барвинок (Чернігівська область), Анастасія Макєєва (Донецька область), Соломія Покотило (Тернопільська область) та Вероніка Іванова (м. Київ). Друге місце – Олександр Фусько (Волинська область), Максим Клюба (Івано-Франківська область) та Іванна Сяська (Рівненська область). Перше місце виборола Харків’янка Марія Михальченко. Вона одержала найвищий бал за результатами оцінювання її базових знань з біології та блискуче підготувала і захистила наукову роботу, яка присвячена вивченню особливостей будови травної системи та активності травних ферментів мускусної качки Cairina moschata.
 
Мельник і Василина Черевата
Учні, які посіли ІІ і ІІІ місця після закінчення захисту наукових робіт і оголошення підсумкових результатів одержали медалі в актовій залі Інституту міжнародних відносин. Переможці, які вибороли І місце одержали медалі і цінні подарунки на сцені Жовтневого палацу наступного дня. На осяяній світлом прожекторів сцені Жовтневого палацу 67 переможців урочисто отримали золоті медалі і дипломи першого ступеня від Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України і Малої академії наук України, а також цінні подарунки. Одержала нагороди і переможниця секції «Ветеринарія і зоотехнія» Марія Михальченко, яка переконана, що цього року вона стане студенткою факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України!
професор Прокопенко Н.П.,

 

доцент Мельник В.В.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook