Показове практичне заняття для школярів у ВП НУБіП України «Боярська ЛДС»

2 травня 2018 року

   В рамках профорієнтаційної роботи з майбутніми абітурієнтами університету, напередодні шкільних канікул, завідувач науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС», старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Оксана Чорнобров провела для учнів 7−9 класів Боярського навчально-виховного комплексу «Колегіум – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3» перше показове практичне заняття на тему: «Технологія приготування живильних середовищ для мікроклонального розмноження деревних рослин».

   Спочатку учні-гуртківці пройшли інструктажі з питань охорони праці та пожежної безпеки, ознайомилися з організацією лабораторії, правилами роботи й напрямами діяльності, практичним та подальшим науково-дослідним використанням оздоровлених рослин in vitro. Потім учасники заняття прослухали інформацію про університет, діапазон професій, які можна отримати навчаючись у ньому та основні напрями виробничої і наукової діяльності ЛДС.

   Опановувати практичні навички учні розпочали у приміщенні лабораторії для приготування живильного середовища. Під час заняття вони ознайомилися з біотехнологічними приладами та обладнанням, їх правильною експлуатацією; лабораторним посудом, способами його підготовки до роботи й методами стерилізації; технологією приготування маточних розчинів й живильних середовищ, їх складом, умовами зберігання й використання тощо. У результаті такого заняття учні приготували 500 мл живильного середовища за прописом МС, розлили у лабораторний посуд та простерилізували в автоклаві. З непідробним інтересом і надзвичайною ретельністю учні виконували практичні завдання. Дякуючи гостинним господарям вони обіцяли, що з нетерпінням чекатимуть наступне заняття, на якому приготоване ними живильне середовище буде використано для мікроклонального розмноження деревних мікропагонів in vitro.

Старший викладач
кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій
Оксана Чорнобров

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook