Майбутні проектні менеджери у Поморській академії (м.Слупськ, Польща): позитиви та складні моменти у навчанні

13 квітня 2018, 8:01

     Навчаючись у магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» ми маємо можливість одночасно навчатися у Поморської академії і отримати польський диплом державного зразка з управління національною безпекою. За такі можливості ми вдячні завідувачу кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідії Василівні Шинкарук та працівникам кафедри, оскільки навчання у Польщі відкрило для нас можливість не лише вивчення нових предметів, а й набуття нових професійних навиків та вивчення польської і англійської мови у мовному середовищі країн Європейського Союзу.

     Перший місяць навчання пройшов інтенсивно та цікаво з початком вивчення нових для нас дисциплін, серед яких «Система національної безпеки», «Політика та стратегія національної безпеки», «Культурні основи безпеки», «Екологічні основи безпеки» та ін.

     Після Великодніх свят нас очікує нова дисципліна «Управління безпекою» з деканом Агнешкою Салек-Ільмінською.

     Ми також визначилися з вибором керівників та тем магістерських робіт і за розкладом раз на два тижні матимемо магістерські семінарські заняття, на яких разом з керівниками працюватимемо над підготовкою випускних робіт.

      Нам дуже подобаються прогулянки Слупськом. Ми вже відвідали центр міста, ознайомилися з визначними та маловідомими його пам’ятками. Це подарувало нам багато нових яскравих вражень та позитивних емоцій.

      Після місяця навчання, ми розуміємо, що зі знанням польської мови могли б більше дізнатися та здійснити корисного на шляху до реалізації своїх планів.

     Щиро радимо майбутнім українським студентам Поморської академії ще до початку навчання приділити увагу вивченню польської мови. Розклад занять розроблено досить гнучко й ми маємо час не тільки вчитися, але і працювати, правда складно працевлаштуватися без знання польської.

    Польські студентські квитки відкрили для нас можливість подорожувати Польщею та іншими країнами Європи і ми скористалися такою нагодою протягом майже двох тижнів канікул на Великодні свята.

    Спочатку ми вирушили до Варшави. Першого ж дня ми обійшли найпопулярніші пам’ятки столиці Польщі, жодного разу не скориставшись громадським транспортом.

 

     Після строгої Варшави (там світлофори через кожні 10 метрів), був прекрасний та затишний Краків. Жодне фото не здатне передати атмосфери цього колоритного міста з безліччю сувенірних магазинів, кав’ярень, барів та ресторанів. Тут дуже багато туристів з різних країн. Навіть вночі у місті вирує життя! 

 

     І ось старовинна Прага! – така велика, гарна і  привітна. А людей так багато, наче  вони приїхали з усіх куточків світу.  І це зрозуміло – адже Прага дійсно неймовірна! Але двох днів недостатньо, щоб побачити усю красу цього прекрасного міста. Ми обов’язково повернемося до Праги!

    Після відпочинку знову повертаємося до навчання.

   Незабаром вступна компанія, то ж закликаємо вступати до магістратури  «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» факультету аграрного менеджменту  НУБіП України!

Денис Соломаха, Ніна Старостіна
магістри 1-го року навчання
освітньої програми «Управління інвестиційною
діяльністю та міжнародними проектами»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook