Відкрите практичне заняття доцента кафедри обліку та оподаткування Дерев’янко С.І.

12 квітня 2018 року

 11 квітня 2018 року на кафедрі обліку та оподаткування, було проведене відкрите практичне заняття к.е.н., доц. Дерев’янко Світланою Іванівною з навчальної дисципліни «Облік в банках» на тему «Облік доходів і витрат банку» для студентів економічного факультету ОС «Бакалавр» 4 курсу 7 групи спеціальності «Фінанси, банківська діяльність та страхування» («Фінанси і кредит»).

На відкритому практичному занятті були присутні: д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку та оподаткування Калюга Є.В., д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики та економічного аналізу Савчук В.К., д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування Лазаришина І.Д., доценти кафедри обліку та оподаткування Гуренко Т.О., Боярова О.А.
Наявність особливостей у системі бухгалтерського обліку в банках обумовлена сферою їхньої діяльності – фінансовими ринками, відповідно, і специфікою операцій, які вони здійснюють, та їх роллю у забезпеченні стабільності установи – зауважила к.е.н., доцент Дерев’янко С.І. На практичному занятті студенти ознайомились з основними правилами обліку, положеннями нормативних актів та базовими принципами МСБО щодо відображення доходів та витрат.

Тема практичного заняття є актуальною, оскільки облік доходів і витрат у банку є не тільки засобом відображення операцій, а й інструментом проведення аналізу його фінансового стану. Мотивом діяльності банків є одержання банківського прибутку, який показує потенційну можливість банку накопичувати фонди, сплачувати дивіденди, фінансувати програми свого розвитку тощо. Особливої актуальності ця проблема набуває в умовах становлення й поглиблення ринкових відносин, коли результати роботи банку починають залежати від рівня доходів і витрат.
Присутні викладачі та студенти заповнили анкети, у яких високо оцінили фаховий рівень Світлани Іванівни, відмітили актуальність навчального матеріалу, сучасність змісту навчання, систематичність та логічну послідовність подачі матеріалу, культуру мови викладача.

 

Мельянкова Л.В.

доцент кафедри обліку та оподаткування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook