Скасування відшкодування експортного ПДВ на олійні культури» - розмова Телеканалу Рада з кандидатом економічних наук, доцентом кафедри фіскальної політики і страхування Інною Долженко

2 квітня 2018 року
Телеканал Рада

     У грудні 2017 р. Верховна Рада України ухвалила рішення про скасування експортного ПДВ на сою з 1 вересня 2018 р. та на ріпак з 1 січня 2020 р . Таке рішення викликало хвилю невдоволення зі сторони аграріїв та набуло широкого резонансу в суспільстві.
   
В студії телеканалу Рада, кандидат економічних наук, доцент кафедри фіскальної політики і страхування Національного університету біоресурсів Інна Долженко прокоментувала ситуацію зі сторони науковців та висловила особисту думку.

     Перш за все пані Інна зауважила: «Проблема набула широкого розголосу і не тільки в сфері аграрного середовища, але і в науковців також. Позиції розділилися полярно. Є аргументи за, що достатньо мотивовані, але також є аргументи проти. Тому для того, щоб знайти золоту середину, потрібно, напевно, приймати спільні рішення і проводити перемовини. Науковці університету також включилися в цю проблему. Зрозуміло, що ми більше відстоюємо позиції захисту сільськогосподарських товаровиробників і ті ситуації, які виникають з протестами, з перекриттям доріг, якраз ними ініціюються. Можливо ми не будемо підтримувати такі радикальні заходи, але те, що на державному рівні потрібно проблему вирішувати більш комфортно для всіх учасників цього процесу залишається незмінним».
   

Детальніше можна ознайомитись з інтерв’ю проглянувши відео. Необхідно перейти за посиланням нижче.

youtu.be/SpH2QBEFu68

 

кандидат економічних наук

Ольга Файчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook