Представники студентського наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» здобули перемогу у ІІІ міжвузівському студентському фінансовому турнірі

26 березня 2018, 8:00

    23 березня 2018 року команда студентського наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України здобули перемогу у ІІІ міжвузівському студентському фінансовому турнірі, який організовував Університет державної фіскальної служби України.

 

      У турнірі брали учать три команди: «Банкіри», які представляли Університет банківської справи; «Кмітливі леді» – від Національного університету біоресурсів і природокористування України та «Податкові інспектори» – команда з Університету державної фіскальної служби України.

     Членами журі були наставники команд: к.е.н, доцент Мар’яна Сулима (Університет банківської справи України), к.е.н, доцент Тетяна Лобунець (НУБіП України), к.е.н, доцент Олена Новицька (Університет державної фіскальної служби України).

  

      Турнір розпочався з традиційного привітання та побажання командам-суперникам.

 

      Наші дівчата представилися поетично та оригінально:

До вас ми завітали на турнір

Щоб не лише красу, а й розум показати.

І доказати всім наперекір,  

Що леді теж не звичні програвати.

      Те, що «Леді» були настроєні на перемогу, стало зрозуміло з їх звернення до суперників:

Кмітливі ми і прагнемо азарту,

Підкорюєм фінансові дороги.

Суперникам лише бажаєм фарту,

Бо наша ціль - іти до перемоги!

    Наступним етапом була інтелектуальна розминка, під час якої команди продемонстрували свої знання з фінансової та податкової сфери. Наші студентки показали прекрасну ерудицію та підготовку, відповівши вірно майже на всі запитання та вирішивши ребуси.


     Найбільше уваги було приділено наступному раунду – визначенню прожиткового мінімуму студента. Цікаво, що всі три команди застосували різні підходи до виконання цього завдання: «податківці» поділили студентів за статтю і провели розрахунки споживчих кошиків окремо для юнаків та дівчат; «банкіри» також розділили студентів, але на тих, хто проживає вдома з батьками та тих, які мешкають в гуртожитку; «леді» ж визначали прожитковий мінімум середньостатистичного студента відповідно до норм законодавства України та діючих цін.

      Цей конкурс виявився найзахопливішим. Студенти критично аналізували кожну доповідь вказуючи на помилки та недоліки в розрахунках суперників, а члени журі з захопленням долучалися до дискусій.

 

      Всі так захопилися, що мало не запізнилися на наступний конкурс – квест, під час якого студенти відповідали на запитання та шукали «скарб» на вулицях та території парку Ірпеня. Скарбом виявилася смачна піца, яку команди знайшли та скуштували всі разом.

     Після цього втомлені, але задоволені студенти повернулися до університету, де на всіх чекали нагороди і призи. Кожен учасник отримав грамоту та термос, який допоможе зігрітися при виконанні життєвих квестів в майбутньому.

  

Тетяна Лобунець

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook