Магістри з управління інвестиційною діяльністю взяли участь у практичному семінарі-тренінгу «Заповнення заявок для розміщення в системі Enterprise Europe Network» за програмою COSME

22 березня 2018, 11:00

21 березня 2018 року студенти-магістри освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» разом з доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Тетяною Лобунець взяли участь у практичному семінарі-тренінгу по заповненню заявок в системі Enterprise Europe Network (ENN) з пошуку партнерів для реалізації проектів та розширення бізнесу в Європі за програмою COSME, який відбувся у Торгово-промисловій палаті України.

COSME (COMPETITIVENESS OF ENTERPRISES AND SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES) – це, заснована Європейським Союзом, програма зі сприяння зміцненню конкурентоспроможності та стабільності малих і середніх підприємств, які здійснюють свою діяльність як в ЄС, так і в інших країнах світу.

Однією із основних складових програми COSME є Європейська мережа підприємств (EEN) – віртуальний торговельний майданчик, що охоплює 65 країн з понад 600 бізнес-асоціаціями. В EEN зареєстровано понад 2,5 млн компаній-учасниць, які щороку виставляють понад 16000 технологічних розробок та бізнес-пропозицій. Протягом року EEN проводить близько 100 масштабних заходів для бізнесу, на яких понад 18000 компаній-учасниць шукають партнерів.

На початку тренінгу студенти познайомилися з програмою EEN, дізналися про можливості цієї платформи, побачили як працює система та як відбувається розміщення і пошук пропозицій.

Далі відбувалася практична робота: учасникам було роздано бланки заявок для бізнес (технологічних) пропозицій (офери) та запити компаній на пошук партнерів (реквести). Після чого, студенти, разом з усіма учасниками, мали можливість здійснити покрокове заповнення заявок, які в подальшому можна розміщувати в системі EEN.  

В результаті проходження тренінгу студенти отримали знання і навички, які допоможуть в майбутньому: здійснювати пошук інвесторів та партнерів серед представників європейського співтовариства для реалізації власних бізнес-проектів; залучати необхідні новітні технології з-за кордону; розміщувати комерційні замовлення, поширювати/відстежувати актуальні пропозиції, а також знаходити потенційних покупців продукції в ЄС та інших країнах – учасницях EEN.

Тетяна Лобунець

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook