Відбулась відкрита лекція кандидата економічних наук, старшого викладача кафедри Ольги Файчук.

19 березня 2018 року

        19 лютого 2018 року кандидат економічних наук, старший викладач кафедри фіскальної політики і страхування Ольга Файчук провела відкриту лекцію з дисципліни «Страхування» на тему «Особисте страхування» для студентів 3-го курсу економічного факультету спеціальності «Економіка підприємства».

Перш за все лектор розпочала з дискусії щодо попередньо вивченого матеріалу, та згадала основні важливі поняття, що необхідні для подальшого вивчення дисципліни, зокрема теми «Особисте страхування», що є одним із ключових видів страхування на тлі медичної та пенсійної реформ в Україні.
Ольга Файчук логічно, послідовно та цікаво розкривала кожне питання. Не стандартний підхід до подання матеріалу зацікавило аудиторію та викликало жваву дискусію.
Презентаційні матеріали були подані в легкій та яскравій формі, послідовно доповнюючи розповідь викладача.
Досить цікаво та неординарно Ольга Файчук розповіла історію особистого страхування спочатку у світі, а потім і в Україні, завершивши проблемою недостатньої розвиненості ринку особистого страхування в нашій державі.
Особливої уваги заслуговує використання відео матеріалів, які допомагають студенту наочно побачити актуальність та відчути гостру необхідність вивчення даної тематики.
Далі, більш детально було розглянуто питання особистого страхування, зокрема: дефініцію «особисте страхування», його об’єкт, предмет та специфічні риси. З’ясували основні види особистого страхування, тобто його підгалузі.
Наступним лектор розглянув кожну з підгалузей страхування окремими питаннями. Спочатку зосередили увагу на страхуванні життя, потім страхування від нещасних випадків та насамкінець медичне страхування.
В ході лекційного заняття викладач наголошував про важливість добровільного особистого страхування, та про його невід’ємну частину пенсійної та медичної реформи в Україні.
В кінці лекції Ольга Файчук запитала у студентів, які вони зробили для себе висновки та зауважила що кожна людина, повинна усвідомити наскільки важливо подбати про своє майбутнє завчасно. В Україні, наразі дуже низька страхова культура населення, це зумовлено рядом факторів, але перш за все це недовіра до страхових компаній. Обрати той чи інший шлях залежить від кожного з нас, особисто. Тому, на її переконання, першим кроком є підвищення фінансової грамотності населення України.
І насамкінець, Ольга Файчук запропонувала студентам підготуватись до наступного семінарського заняття та виконати домашнє завдання.
Присутні викладачі, а саме кандидати економічних наук, доценти Березовська Людмила Олексіївна, Лемішко Олена Олександрівна, Фурса Анатолій Васильович та асистент Гаркуша Світлана Григорівна, високо оцінили фаховий рівень лектора і проведеного заняття. Студенти відмітили актуальність теми, доступність поданого матеріалу, стиль його викладу та, загалом, інноваційний підхід до викладання.
В кінці лекції, присутні викладачі та студенти заповнили спеціальні анкети, в яких поставили свої оцінки.
 
к.е.н., доц. Олена Лемішко
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook